Avion militar rusesc ce zbura spre Siria se prăbuşeşte în Marea Neagră. Niciun supravieţuitor

Un avion militar rusesc cu destinaţia Siria s-a prăbuşit în Marea Neagră. Avionul avea 92 de persoane la bord când a decolat din localitatea Soci, Rusia.
Avion rusesc Tu-154.
Avion rusesc Tu-154. (Captură Foto)

UPDATE: Ministerul rus al Apărării a declarat ca nu există indicii privind existenţa unor supravieţuitori la locul unde s-a prăbuşit avionul militar.

Preşedintele Vladimir Putin a decretat ziua de luni, 26 decembrie, drept zi de doliu naţional pentru comemorarea victimelor acestei tragedii, conform AFP.

* * *

Citând surse militare ruseşti, mass media din Rusia a susţinut că 92 de persoane se aflau la bordul avionului Tu-154 când a dispărut de pe radare deasupra Mării Negre după ce a decolat duminică dimineaţă din apropierea oraşului de coastă Soci. Armata a confirmat ulterior că avionul s-a prăbuşit.

Pasagerii erau membri ai renumitului Ansamblu rusesc Alexandrov, un grup de artişti militari care include un cor, orchestră şi dansatori. Creat iniţial în 1928, grupul interpreta muzică folk rusească, muzică bisericească, arii de operă şi muzică populară.

Ansamblul Alexandrov se îndrepta spre baza militară rusească Hmeimim din Siria, pentru a prezenta un spectacol de Anul Nou.

Avionul a decolat la ora locală 5:40 (2,40 GMT) din Adler, oraş situat la sud de staţiunea balneară Soci, de la Marea Neagră şi transporta 84 de pasageri, dintre care 9 jurnalişti, precum şi 8 membri ai echipajului.

Echipele de căutare şi salvare au fost trimise la faţa locului. Rămăşiţele avionului au fost descoperite la aproximativ 1,5 km de coasta rusă.

“Resturi ale avionului Tu-154, ce aparţinea Ministerului rus al Apărării, au fost găsite la o distanţă de 1,5 kilometri de litoralul oraşului Soci, la o adâncime de 50-70 metri”, a susţinut ministerul într-o declaraţie.

În plus, a fost descoperit un corp neînsufleţit la aproximativ 6 km în largul coastei, a declarat purtătorul de cuvânt al Ministerului rus al Apărării, Igor Konaşenkov, agenţiilor de presă locale.

Purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, a declarat că preşedintele Vladimir Putin a fost informat despre situaţia avionului militar prăbuşit şi este ţinut la curent cu evoluţia operaţiunilor de căutare şi salvare.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe