Bărbat care a primit spray lacrimogen direct în faţă de la jandarmi, decedat la spital

Jandarmeria
Jandarmeria (Facebook.com/Iulia Modiga)

Un bărbat din Vatra Dornei căruia jandarmii i-au pulverizat în faţă gaze lacrimogene a încetat din viaţă la spital, unde ajunsese în stare gravă. Bărbatul fusese reclamat că a atins în mod indecent o fetiţă, jandarmii au încercat să îl imobilizeze în urma reclamaţiei tatălui fetei.

Potrivit Digi24.ro, bărbatul ajunsese în stare gravă la spital, în comă profundă, după ce vineri seara a fost implicat într-o altercaţie cu jandarmii din oraş.

Echipajul de jandarmi a fost chemat de un părinte care a reclamat că fiica sa de 12 ani ar fi fost atinsă de un individ având circa 50 de ani. Ulterior, când au vrut să îl încătuşeze, individul s-a opus. Doi bărbaţi jandarmi au încercat timp de aproape 10 minute să-i scoată mâinile de sub el pentru a-l încătuşa, fără succes. În aceste condiţii, o femeie-jandarm a intervenit să-şi ajute colegii şi la un moment dat îi pulverizează bărbatului spray lacrimogen direct în faţă, deşi procedurile jandarmeriei spun că spray-ul lacrimogen nu poate fi pulverizat de la o distanţă mai mică de un metru şi jumătate, şi în niciun caz în faţă.

După momentul intervenţiei femeii-jandarm, bărbatul şi-a pierdut cunoştinţa. La faţa locului a apărut şi un poliţist, însă la momentul respectiv bărbatul nu mai mişca şi a fost pur şi simplu târât până la maşina de intervenţii, de unde a fost dus la spital în stare de comă.

Medicii de la Spitalul din Vatra Dornei suspectau că bărbatul suferise un infarct iar Jandarmeria face o anchetă pentru a stabili dacă există vreo legătură între starea de sănătate a bărbatului şi intervenţia jandarmilor.