Bărbat internat la psihiatrie ucide patru pacienţi şi răneşte alţi nouă

Serviciul de urgenţă 112 lansat la Chişinău
Serviciul de urgenţă 112 lansat la Chişinău (gov.md)

Un pacient de la Spitalul de Neuropsihiatrie şi Măsuri pentru Siguranţă Săpoca, judeţul Buzău, a omorât, în noaptea de sâmbătă spre duminică, patru pacienţi şi a rănit alţi nouă cu un stativ de perfuzie.

Se pare că bărbatul a avut un episod de psihoză şi a lovit în mod repetat 13 persoane cu stativul, trei dintre acestea decedând pe loc. Potrivit Digi24.ro, victimele aveau şi ele probleme psihice, în general demenţă, ceea ce le-ar fi diminuat capacitatea de a se apăra/reacţiona.

Potrivit comisarului şef Laurenţiu Pantazi, şeful IPJ Buzău, citat de Agerpres, criminalul a intrat cu un stativ de perfuzii în două dintre saloane unde a început să lovească pacienţii. Unii dintre cei atacaţi care au scăpat cu viaţă au traumatisme cranio-cerebrale.

Agresorul are 38 de ani, este din comuna Săgeata, judeţul Buzău, nu are ocupaţie şi a fost internat voluntar cu sevraj etilic în cursul zilei de joi. După producerea atacului, a încercat să fugă însă a fost imobilizat de un poliţist, aflat în unitatea medicală pentru internarea unui alt pacient.

Atacul a fost anunţat la 112 de cadrele medicale de la Spital. Agresorul a fost prins şi imobilizat de un echipaj de poliţie venit în apropierea Spitaului pentru alt caz.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne