Barna: Anunţarea propunerilor pentru şefia principalelor parchete, un pas înainte pentru anularea efectelor asaltului asupra Justiţiei

Dan Barna
Dan Barna (Epoch Times România)

Liderul USR Dan Barna a declarat, marţi, că anunţarea numelor magistraţilor nominalizaţi pentru conducerea principalelor parchete reprezintă un important pas înainte în direcţia anulării efectelor asaltului asupra justiţiei desfăşurat de fostul liderul PSD Liviu Dragnea şi de apropiaţii săi.

Referitor la apropiaţii lui Dragnea, Barna a ţinut să-l nominalizeze pe Tudorel Toader, susţinând că acesta "şi-a dus profesia şi misiunea publică în derizoriu şi ridicol".

Fostul candidat la cursa pentru Cotroceni a mai afirmat că România a depăşit "acele momente" dar, din păcate, nu şi efectele generate de ele.

"Situaţia justiţiei din România a fost, de altfel, subliniată şi în ultimul raport MCV sau în evaluările partenerilor noştri din străinătate. Dar mai ales, este subliniată de plângerile cetăţenilor care ajung să aibă contact cu magistraţii. Mai sunt lucruri de îndreptat, mai sunt lucruri care pot fi făcute mai bine", a adăugat liderul USR.

În opinia lui Dan Barna, şefii de parchete, în cazul în care persoanele nominalizate vor fi confirmate, vor avea o misiune "deloc uşoară".

"Am văzut în ultimii trei ani ce se întâmplă cu o justiţie controlată de oameni lipsiţi de simţ al datoriei şi al onoarei. Aceşti trei ani nu trebuie să se mai repete niciodată", a conchis liderul USR.

Reamintim că, marţi, ministrul Justiţiei, Cătălin Predoiu, a făcut următoarele propuneri pentru şefia marilor parchete: procurorul Giorgiana Hosu pentru conducerea Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism; procurorul Crin Bologa, pentru şefia Direcţiei Naţionale Anticorupţie; şi, pentru preluarea funcţiei de procuror general, Gabriela Scutea, în prezent magistrat la Parchetul Curţii de Apel Braşov şi fostă adjunctă a Laurei Codruţa Kovesi.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne