Barna: Participarea la congresul USR-PLUS va fi permisă doar colegilor vaccinaţi

Dan Barna - gov.ro
Dan Barna - gov.ro (Epoch Times România)

Liderul USR-PLUS, Dan Barna, a anunţat că în Biroul Politic Naţional s-a decis, luni, că la congresul la care urmează să fie aleasă conducerea formaţiunii să nu participe decât delegaţi vaccinaţi. Barna a prezentat această decizie ca pe una menită să transmită un mesaj în favoarea încurajării vaccinării".

„Am avut o nouă şedinţă a Biroului Politic Naţional al USR PLUS (...) Am decis, în acest context, că participarea tuturor colegilor şi la Comitetul Politic şi mai ales la Congresul partidului va fi permisă doar membrilor USR PLUS, delegaţilor USR PLUS care sunt vaccinaţi, tocmai pentru a transmite acest mesaj important legat de necesitatea de a continua campania de vaccinare şi de a avea rezultate asumate şi mesaje foarte clare în această direcţie. S-a discutat mult în Biroul Naţional al USR PLUS de valul 4 şi de perspectiva necesităţii stimulării vaccinării.

(...) Mesajul este foarte clar, nu există o altă variantă decât vaccinarea. (...) toţi colegii noştri care vor dori să vină la congres vor trebui să fie vaccinaţi. Este o decizie a Biroului Naţional foarte clară: participanţii la Comitetul Politic din 28 august şi la Congresul din 2-3 octombrie trebuie să fie vaccinaţi toţi. Delegaţii care nu sunt vaccinaţi nu vor participa la Congres.", a declarat vicepremierul.

Dan Barna a mai precizat ca delegaţii nevaccinaţi vor fi înlocuiţi de supleanţi vaccinaţi.

„Nu vor vota, vor fi înlocuiţi de supleanţii care vor fi vaccinaţi. Deci, mesajul USR PLUS este unul foarte clar: România poate să treacă peste această poveste pandemică care chinuie planeta doar vaccinându-ne. Este o poziţie asumată de liderii partidului, conducerea partidului şi vom rămâne consecvenţi pe acest mesaj.", a adăugat liderul USR PLUS.l