Barna: USR PLUS nu va ieşi de la guvernare. Românii ne-au cerut să venim şi să luptăm pentru România

Dan Barna
Dan Barna (Epoch Times România)

Vicepremierul Dan Barna a declarat, luni, că USR PLUS nu va ieşi de la guvernare, în ciuda atacurilor lansate în ultima perioadă de unii lideri PNL la adresa formaţiunii sale, ci, în schimb, va aştepta să treacă alegerile din partidele de coaliţie pentru a se putea concentra pe programul de guvernare.

“În PNL este o competiţie de cine dă mai multe castane USR PLUS-ului. N-am ce să comentez foarte mult, e un lucru pe care îl observăm cu toţii. Aşteptăm să treacă acest super-septembrie în care toate cele trei partide au alegeri şi apoi să ne întoarcem mai asumat pe programul de guvernare şi pe reformele de acolo.

Dincolo de asta, sunt elemente de retorică de campanie. [...] Am spus-o de mai multe ori. Cel mai simplu ar fi să ieşim de la guvernare, numai că românii care au dat credit USR PLUS şi ne-au trimis în Guvernul României şi în Parlament, cu ponderea pe care o avem, ne-au cerut să venim şi să luptăm pentru România”, a precizat Barna.

Potrivit vicepremierului, USR PLUS nu va ieşi de la guvernare cât timp mai consideră că poate contribui la “schimbarea” de care are mare nevoie România.

Reamintim că ministrul Investiţiilor şi Proiectelor Europene, Cristian Ghinea, a afirmat vineri, într-o conferinţă de presă desfăşurată la Timişoara, că liberalii tot timpul ameninţă că îi lasă pe miniştrii de la USR-PLUS fără minister, un exemplu concret fiind cel al lui Cătălin Drulă, ministrul Transporturilor.

Ministrul Investiţiilor le-a transmis un mesaj “clar şi răspicat” liberalilor şi anume că dacă se pune problema unui schimb de ministere după alegerile interne din PNL, USR PLUS se retrage din Coaliţia de guvernare şi intră în opoziţie. Potrivit oficialului, chiar dacă deocamdată Guvernul nu este în pericol să cadă, Executivul nu reuşeşte să funcţioneze aşa cum îşi doresc cei din USR PLUS până când nu se va termina “jocul muzical de la Congresul PNL”. Detalii aici.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne