Baronul de Constanţa, Nicuşor Constantinescu, se află de fapt în Turcia, nu în SUA (Surse)

Nicuşor Constantinescu
Nicuşor Constantinescu (sursa imagine: Facebook)

Surse din Poliţie au declarat pentru publicaţia Gândul că preşedintele suspendat al Consiliului Judeţean Constanţa, Nicuşor Constantinescu, dat în urmărire internaţională, nu mai este în SUA, ci se află Turcia de aproximativ 20 de zile.

Potrivit surselor respective, viza de SUA a lui Nicuşor Constantinescu expirase, motiv pentru care acesta s-a dus în Turcia. Sursele au mai precizat că există deja demersuri pentru ca baronul de Constanţa să fie adus în ţară, pe numele său fiind emis un mandat de arestare preventivă într-unul din dosarele de corupţie în care este acuzat.

Autorităţile americane au respins vineri cererea de extrădare a lui Constantinescu. Amintim că la 23 ianuarie, preşedintele suspendat al CJ Constanţa a plecat din ţară sub pretextul unor intervenţii medicale în SUA şi de atunci dus a fost.

Nicuşor Constantinescu a fost trimis în judecată de procurorii anticorupţie în trei dosare penale. Într-unul dintre acestea este acuzat că nu a asigurat finanţarea Centrului Militar Zonal Constanţa, în altul ca nu s-a supus controlului Curţii de Conturi, iar în cel de-al treilea, că a atribuit nelegal terenuri.

Într-un alt dosar, şeful CJ Constanţa este cercetat pentru luare de mită şi nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor, după ce în casa lui au fost găsite, la percheziţii, 15 cartuşe de calibrul de nouă milimetri.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Interne