Băsescu are un dosar mai puţin. Firea şi-a retras plângerea

Gabriela Firea anunţă că după ce s-a sfătuit cu familia, avocatul şi chiar cu cetăţenii, a decis să renunţe la plângerea faţă de Băsescu, având convingerea că "în sinea lui", acesta a regretat dar nu a avut puterea ca în mod public să-şi retracteze cuvintele.
Gabriela Vrânceanu-Firea
Gabriela Vrânceanu-Firea (Florin Chirilă/Epoch Times)

Primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, a anunţat că şi-a retras plângerea penală pentru şantaj şi ameninţare depusă la Parchet împotriva fostului preşedinte Traian Băsescu, relatează Agerpres.

"Aveţi surse bune. (...) Confirm ceea ce aţi aflat pe surse de la Parchet, din surse judiciare. Este adevărat. Nu a fost o decizie simplă, m-am sfătuit cu familia mea, cu domnul avocat Bolcaş ... să ştiţi ca şi cu mulţi bucureşteni. Eu fac teren, merg în cartiere şi i-am întrebat ce părere au despre acest dosar, despre această acţiune. Cei mai mulţi bucureşteni, dar şi oameni din alte judeţe, români care mi-au transmis emailuri, mesaje pe Facebook, îmi spun ca şi-ar fi dorit cu toţii, ca şi mine, un verdict ceva mai aproape de momentul de care s-a produs acea situaţie în care eu am considerat-o şantaj şi ameninţare. Au trecut doi ani de zile (...) s-au întâmplat foarte multe lucruri şi în viaţa mea, atât personală, cât şi profesională. (...) După doi ani de zile, practic, fiecare român şi-a făcut o impresie proprie în legătură cu acea situaţie.(...) În urma acestei analize am decis ca nu putem să o luăm de la capăt ", a declarat Firea la Antena 3.

În contextul în care procurorul general, Augustin Lazăr, a infirmat soluţia trimiterii în judecată a lui Traian Băsescu şi a cerut reluarea anchetei, Firea a explicat că nu şi-a dorit să o ia de la capăt în acest dosar, aşadar a fost la notar şi şi-a retras plângerea iar ulterior avocatul sau s-a întâlnit cu avocaţii lui Băsescu la procuror, ceea ce practic încheie dosarul.

Firea s-a declarat convinsă că Traian Băsescu, "în sinea lui, a regretat, dar nu a avut puterea ca în mod public să retracteze acele cuvinte".

Reamintim că în aprilie 2014, Gabriela Firea l-a acuzat pe Traian Băsescu, la momentul respectiv preşedinte în exerciţiul funcţiunii, că a urmărit, prin ameninţări şi şantaj, să o determine să nu îşi mai continue activitatea în Comisia Nana, care investiga modul în care fiica preşedintelui, Ioana, şi-a cumpărat teren în judeţul Călăraşi.

"Doamna cunoscătoare, doamna căsătorită tot cu un comandant, cu primarul de la Voluntari, mai bine ar sta în banca ei şi s-ar ocupa de ce se întâmplă pe moşia soţului, că s-ar putea să nu îl mai găsească într-o zi acasă, dacă nu e atentă. Înţeleg că în parohia lui se întâmplă destule lucruri rele", sunt declaraţiile făcute de Traian Băsescu, după ce Firea a acuzat că firma care i-a vândut Ioanei Băsescu cele aproximativ 300 de hectare de pământ la Nana ar fi fost inactivă la momentul tranzacţiei.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne