Băsescu despre candidatura lui Ponta: Va fi vai de noi cu un preşedinte Ponta Kim Jong-un

Traian Băsescu, 31 ianuarie 2014
Traian Băsescu, 31 ianuarie 2014 (Sean Gallup / Getty Images)

Referindu-se la evenimentul de lansare a candidaturii premierului Victor Ponta ce a avut loc vineri pe Arena Naţională, preşedintele Traian Băsescu a afirmat: ”Şi-a pierdut controlul şi cumpătul”.

Şëful statului a declarat că a văzut la televizor lansarea întrucât îi era greu să urmărească un asememea eveniment care semăna cu ce a văzut la liderul nord-coreean Kim Jong-un.

Premierul Victor Ponta ”şi-a pierdut cumpătul şi controlul. Va fi vai de noi cu un preşedinte Ponta Kim Jong-un”, a precizat Băsescu.

În ce priveşte "marea unire" la care s-a referit Victor Ponta, preşedintele a afirmat că îi este ”foarte greu” să facă aprecieri pe această temă.

”Mi-e foarte greu să fac aprecieri pe tema "marii uniri". Sunt convins că nu e o părere sinceră. Mai acum, împreună cu Leancă, care a fost în Ambasada Uniunii Sovietice la Bucureşti. Îi văd atât de uniţi în simţiri pe Ponta şi Leancă. Cred că îi păcăleşte pe cetăţenii Republicii Moldova. Este o păcăleală. Acum câteva luni cereau reducerea numărului de burse pentru tinerii din Republcia Moldova”, a mărturisit Traian Băsescu.

Lansarea candidaturii lui Victor Ponta la Preşedinţie

Victor Ponta şi-a lansat candidatura pentru fotoliul de preşedinte vineri pe Arena Naţională, chiar de ziua lui de naştere. Premierul a intrat în arenă alături de soţia sa, europarlamentarul Daciana Sârbu. Au fost prezenţi la această lansare prim-ministrul Republicii Moldova, Iurie Leancă şi preşedintele Partidului Socialiştilor Europeni Sergei Stanişev. Totodată, premierul a ascultat mesaje video venite din partea mai multor lideri din ţară şi din străinătate.

La eveniment au fost invitaţi 70.000 de membri ai PSD-UNPR-PC, precum şi simpatizanţi, unii fiind aduşi cu autobuzele din toată ţara.

Lansarea candidaturii lu Ponta a paralizat complet zona din apropierea Arenei Naţionale. Timp de 24 de ore, toate maşinile staţionate pe strada Maior Coravu, dar şi pe alte 11 străzi din Bucureşti au fost blocate în parcări.