Băsescu: Grindeanu, obligat de Constituţie să-şi facă Guvern. O moţiune de cenzură nu va trece în Parlament

Dacă liderul PSD Liviu Dragnea îşi face iluzii că o moţiune împotriva Guvernului Grindeanu va trece prin Parlament, se înşală amarnic, a opinat fostul şef de stat Traian Băsescu.
Traian Basescu
Traian Basescu (Florin Chirila\Epoch Times)

Rămas fără sprijin politic din partea coaliţiei majoritare, premierul Sorin Grindeanu este acum obligat de Constituţie să îşi facă Guvern, în cazul în care nu demisionează, a apreciat joi, pe pagina sa de Facebook, fostul preşedinte Traian Băsescu.

"Grindeanu este obligat de Constituţie să îşi facă Guvern. Dragnea a confundat Guvernul României cu un Guvern al PSD. N-a priceput nici acum că un Guvern trecut prin Parlament este un Guvern care slujeşte ţara, şi nu PSD-ul. Ce are de făcut Grindeanu, plecând de la premisa că nu s-a speriat de Vâlcov şi Dragnea ca să îşi prezinte demisia?", a scris Băsescu, enumerând în continuare trei paşi pe care premierul trebuie să-i urmeze.

1. Inventariază lista miniştrilor PSD şi ALDE care au demisionat.

2. Caută şi nominalizează miniştri cu carnet de membru în PSD şi ALDE (pentru a respecta structura politică a Guvernului votat în Parlament).

3. Înaintează lista miniştrilor demisionari şi lista miniştrilor propuşi în cabinet către Preşedintele Iohannis.

"Aceste lucruri ar trebui făcute până mâine dimineaţă, pentru că Preşedintele pleacă în zilele următoare, pentru circa o săptămână. Dacă nu, mai bine demisionează, pentru că ar transforma criza de interese din PSD într-o criză politică a României. Dacă Dragnea îşi face iluzii că o moţiune împotriva Guvernului Grindeanu va trece prin Parlament, se înşală amarnic. Dacă Grindeanu nu îşi face Guvern şi demisionează, joacă Iohannis. În locul lui, aş trimite PSD-ul în opoziţie fără să clipesc", a comentat Băsescu.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne