Băsescu îi dă teste lui Iohannis: Se autopropune premier şi îl etichetează pe Cioloş "maimuţă"

Liderul PMP susţine că el ar fi cel mai bun premier şi îl acuză pe Cioloş că nu îşi asumă cine este şi ce face şi aşteaptă să fie servit la pat cu decretul pentru formarea guvernului.
Traian Basescu
Traian Basescu (Florin Chirila\Epoch Times)

Fostul preşedinte Băsescu a susţinut, sâmbătă, la Arad, că ar putea fi cel mai bun premier şi a afirmat că, după alegeri, Iohannis va trebui să aleagă între a avea cel mai bun prim ministru sau o "maimuţă". Pentru a nu plana vreun dubiu asupra persoanei la care face referire, liderul PMP a făcut trimitere la Cioloş, acuzându-l de laşitate pe motiv ca pe de o partea afirmă că nu e angajat politic, iar pe de altă parte apare pe afişele PNL.

"Va mai rămâne un test, de data asta pentru domnul Iohannis, dacă vrea să aibă cel mai bun prim ministru sau vrea o maimuţă. Pentru că îmi este greu să înţeleg comportamentul unui om care vrea să fie prim ministru, spune că e dezangajat politic, dar apare pe toate afişele, merge la toate mitingurile PNL, îmi dă un sentiment de laşitate, de lipsă de curaj de a-şi asuma, ceea ce pentru unul ca mine, care a fost şi s-a călit în calitate de comandant de navă, auzi să nu îţi asumi ce eşti sau ce faci, este de neconceput. Totuşi, Iohannis va avea de ales între un foarte bun cunoscător al statului român, între un foarte bun prim ministru, adică eu, şi un prim ministru care nu îşi asumă să intre şi într-o bătălie politică, ci vrea să îi fie servit la pat cu decretul de nominalizare pentru formarea guvernului", a declarat Băsescu, citat de Mediafax.

Băsescu a mai adăugat că în 2012 a refuzat să-l numească pe Iohannis premier, dar acum actualul şef al statului va trebui să treacă peste asta şi să-l numească prim ministru.

"Ce test va trebui să treacă Iohannis... să vadă dacă e mai bun ca mine. De ce? În 2012, eu l-am refuzat pentru funcţia de prim ministru în calitate de premier de la Grivco, şi i-am spus că am avut mai multă încredere în judecata mea ca să-l menţin pe Emil Boc în funcţia de prim ministru, acum el va trebui să recunoască că sunt mai bun decât el, să mă numească prim ministru", a mai declarat Traian Băsescu.

Fostul preşedinte a participat, sâmbătă, la Expo Arad, la lansarea candidaţilor PMP pentru alegerile parlamentare.


România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne