BCR Banca pentru Locuinţe (BCR BpL) a înregistrat în primul semestru o majorare a activelor de 80%

(DANIEL MIHAILESCU / AFP / Getty Images)
Epoch Times România
29.08.2012

BCR Banca pentru Locuinţe (BCR BpL) a înregistrat în prima jumatate a anului 2012 active totale în creştere cu circa 80% faţă de jumătatea anului 2011, iar portofoliul băncii a crescut la peste 273.000 de clienţi, depozitele atrase fiind de circa un miliard de lei.

Astfel, volumul activelor a crescut de la 610 milioane lei la finalul primului semestru din 2011 la 1,087 miliarde lei la sfârşitul primului semestru din acest an.

„BCR Banca pentru Locuinţe înregistrează în continuare un trend crescător pentru portofoliul de contracte active, depozitele atrase şi activele totale. În ciuda mediului economic dificil, clienţii noştri au demonstrat încă o dată că fac planuri pe termen mai lung şi se preocupă să investească pentru îmbunătăţirea calităţii vieţii. Interesul oamenilor gospodari care îşi planifică viitorul şi se preocupă de îmbunătăţirea condiţiilor lor locative, pentru avantajele sistemului de economisire-creditare şi orientarea pe termen lung sunt elemente foarte importante în povestea de succes a sistemului băncilor pentru Locuinţe”, a declarat Alexandru Ciobanu, preşedinte BCR Banca pentru Locuinţe.

Activitatea de creditare a BCR Bpl a înregistrat o creştere accentuată în ultimul an, volumul creditelor triplându-se în luna iulie faţă de finalul anului 2011.

Rezultatele financiare înregistrate de BCR BpL sunt în creştere, în cursul anului 2012 fiind recuperată toata pierderea acumulată de la începutul activitaţii. În primele 6 luni ale acestui an, BCR BpL a înregistrat un profit net de 10,8 milioane lei.

Creditele acordate de BCR Banca pentru Locuinţe s-au triplat faţă de finalul anului 2011, ajungând, la jumătatea anului, la valoarea de 16,8 milioane lei. Dintre creditele acordate, peste 50% sunt finanţări anticipate, pentru achiziţia de locuinţe.

În ceea ce priveşte destinaţia creditelor acordate de BCR BpL, peste 50% din volumulul creditelor acordate au ca destinaţie achiziţia de locuinţe în timp ce volumul creditelor destinate modernizărilor este în proporţie de 35%. Privind numărul creditelor acordate, 59% au ca destinaţie modernizările, fiind urmate de cumpărarea de locuinţe, cu o proporţie de 29%.

BCR Banca pentru Locuinţe acordă finanţare pentru investiţii în domeniul locativ, precum: modernizarea, extinderea, cumpărarea unei locuinţe, a unei case sau a unui teren, refinanţarea unor credite pentru domeniul locativ sau crearea unui avans pentru alte credite pentru domeniul locativ. Contractele de economisire-creditare pentru domeniul locativ pot fi încheiate cu BCR BpL direct în sucursalele şi agenţiile Băncii Comerciale Romane (BCR), precum şi prin reţeaua de distribuţie proprie a BCR BpL, respectiv prin forţa directă de vânzare şi prin partenerii BCR BpL.

În plus, clienţii nu plătesc nici un comision la acordarea creditului, BCR Banca pentru Locuinţe oferind numai produse cu 0 (zero) comision de analiză a creditului.

„Sistemul de economisire-creditare devine din ce în ce mai atractiv prin beneficiile cumulate ale etapelor sale, respectiv prin câştigurile obţinute în faza de economisire, dar şi de posibilitatea de a obţine un credit avantajos, în lei, cu dobândă mică şi fixă pe toată perioada derulării sale. Sistemul este foarte stabil, nu este afectat de riscul valutar, dobânzile nu fluctuează, ratele creditului sunt fixe pe toata perioada contractului, ceea ce constituie avantaje majore pentru românii care îşi fac planuri pe termen mai lung pentru îmbunătăţirea confortului locativ”, a declarat Alexandru Ciobanu, Preşedinte BCR Banca pentru Locuinţe.

Astfel, prin BCR Banca pentru Locuinţe, clienţii pot accesa imediat un credit anticipat cu destinaţie locativă cu o dobândă fixă de 8% pe an, pe toata perioada până la transformarea acestuia în credit locativ, cu dobândă fixă de 5% sau 6% pe an.

Clienţii care doresc să îşi cumpere o locuinţă sau un teren, să îşi renoveze, să îşi modernizeze sau să îşi reabiliteze termic locuinţele, au economisit suma minimă necesară pentru obţinerea unui credit locativ, dar nu au vechimea necesara pentru a ajunge la repartizarea contractelor de economisire-creditare, pot sa opteze pentru un credit intermediar – de asemenea in lei, tip punte, cu dobândă fixă de doar 7% pe an. Când clientul întruneşte condiţiile de vechime necesare repartizării contractului de economisire-creditare, creditul intermediar se transforma în credit locativ, cu dobândă fixă de 5% sau 6% pe an pe toata perioada contractului.

Alte avantaje ale contractelor de economisire-creditare pentru domeniul locativ prin intermediul BCR Banca pentru Locuinţe sunt prima garantată de stat acordată în perioada de economisire, care, pe perioada de economisire recomandată (5 ani), generează pentru clienţi sume pe care nu le pot obţine din alt produs financiar de pe piaţă, dobânzile fixe oferite pentru toată durata contractului şi nu în ultimul rând siguranţa depunerilor – garantate de către Fondul de Garantare a Depozitelor în Sistemul Bancar. Adiacent, sistemul încurajează economisirea, sprijină relansarea creditării precum şi îmbunătăţirea fondului locativ.

BCR Banca pentru Locuinţe (BCR BpL), subsidiară a grupului BCR specializată în economisirea şi creditarea domeniului locativ în sistem colectiv, a fost lansată în iulie 2008. Principalii acţionari sunt Banca Comercială Română (BCR), România – acţionar majoritar cu 80% din acţiuni – şi S Bausparkasse der oesterreichischen Sparkassen, bancă specializată în economisire-creditare a grupului ERSTE, Austria – 20% din acţiuni.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor