Beijing-ul închide unele cartiere după ce descoperă un nou focar

(Getty Images)

Beijing a efectuat duminică teste în masă pentru virusul Wuhan, după apariţia unui nou focar în oraş, care a determinat avertizări de călătorie în toată ţara, autorităţile temându-se de apariţia unui nou focar.

Focarul iniţial din oraşul Wuhan s-a stins în mare, cu ajutorul unor carantine extrem de stricte care au fost impuse la începutul acestui an, deşi pe parcursul ultimelor luni au existat focare mici în alte oraşe îndepărtate, mai ales în provincia nord estică Heilongjiang.

Săptămâna aceasta însă, un nou incident referitor la îmbolnăviri în grup, care pare legat de o piaţă alimentară din capitala Chinei, a stârnit o alarmă masivă.

Comisia Naţională de Sănătate a raportat duminică 57 de noi infecţii, dintre care 36 sunt cu transmitere locală din Beijing - care nu au avut contacte cu Wuhan - dar care sunt toate legate de piaţa Xinfadi.

Alte două infecţii au avut loc în provincia de nord-est Liaoning şi, aparent, au apărut din cauza unor contacte strânse cu cazurile din Beijing.

Despre celelalte 19 infecţii - autorităţile chineze au afirmat că vin din "străinătate", lucru folosit în primăvară de propaganda de partid pentru a ascunde adevăratele circumstanţe.

Regimul comunist chinez este cunoscut pentru minimizarea gravităţii epidemiei şi statisticile măsluite.

Unele autorităţi locale au spus că persoanele care intră în Beijing ar trebui să fie plasate automat în carantină, a informat presa de stat.

În Capitală, blocajele au fost impuse unei zone foarte mici din oraş, care include 11 cartiere rezidenţiale din apropierea pieţei.

Piaţa este una dintre cele mai mari ale oraşului şi furnizează cea mai mare parte a produselor proaspete.

Oficialii au declarat că duminică au intenţionat să efectueze teste antivirus pe 46.000 de locuitori din zonă care înconjoară piaţa şi au înfiinţat 24 de staţii de testare.

Toţi cei care lucrează la Xinfadi trebuie, de asemenea, să fie supuşi testării.

Până în prezent, 10.881 de persoane au fost testate în zonă cu alte opt cazuri diagnosticate duminică.

Mass-media controlată de stat a raportat că virusul a fost detectat pe mesele de tocat folosite pentru manipularea somonului importat şi că marile supermarketuri au eliminat peştele din stocuri.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe