Benjamin de Rothschild este luat dintre noi la numai 57 de ani

Benjamin de Rothschild
Benjamin de Rothschild (GARI GARAIALDE/GETTY IMAGES)

Baronul Benjamin de Rothschild, unul dintre marii bancheri apropiaţi de China comunistă, a murit vineri de un atac de cord la numai 57 de ani.

"Ariane de Rothschild şi fiicele sale sunt extrem de triste să anunţe moartea soţului şi a tatălui lor, Benjamin de Rothschild în urma unui atac de cord la domiciliul familiei Pregny în după-amiaza zilei de 15 ianuarie 2021", a spus familia într-un comunicat.

Baronul Benjamin de Rothschild a fost preşedintele familiei Edmond de Rothschild Holding SA, cu sediul la Geneva, specializată în activităţi bancare private şi de gestionare a activelor. El a preluat conducerea grupului după moartea tatălui său, Edmond, în 1997. Valoarea activelor grupului este estimată la aproape 200 miliarde USD.

Benjamin de Rothschild a fost cunoscut pentru apropierea sa economică de China şi pentru îndemnurile de a investi în economia păstorită de Partidul Comunist Chinez: ”Ştiaţi că până acum 250 de ani China era cea mai puternică ţară din lume? Avem deja o sucursală în Hong Kong şi lucrăm cu Banca Chinei. Vrem să ne concentrăm atenţia în acea regiune”, declara bancherul cu ani în urmă. De asemenea a fost cunoscut pentru declaraţiile sale legate de capitalism "Modelul capitalist american a eşuat (...) Statele Unite sunt terminate, cel puţin pentru moment".