Benjamin Netanyahu: "Nu voi permite niciodată Iranului să construiască arme nucleare"

Conferinţă de presă, Benjamin Netanyahu şi Lloyd Austin la Ierusalim
Conferinţă de presă, Benjamin Netanyahu şi Lloyd Austin la Ierusalim (Getty Images)

Liderul israelian Benjamin Netanyahu, adresându-se reporterilor împreună cu Secretarul american al Apărării Lloyd Austin, care vizitează Israelul, nu a făcut niciun comentariu cu privire la acuzaţia Iranului că Israelul a efectuat un atac cibernetic asupra uzinei nucleare de la Natanz.

"Iranul nu a renunţat niciodată la încercarea de a realiza arme nucleare şi rachete pentru a le livra", a declarat Netanyahu. „Nu voi permite niciodată Iranului să obţină capacitatea nucleară pentru a-şi îndeplini obiectivul de genocid, de eliminare a Israelului”.

Iranul susţine că programul său nuclear are doar scopuri paşnice, însă, din ultimele luni ale anului 2020 a început să producă uraniu îmbogăţit la concentraţii mult peste cele necesare pentru aplicaţii civile.

Declaraţiile celor doi oficiali:

BENJAMIN NETANYAHU: Domnule secretar, amândoi cunoaştem ororile războiului. Amândoi înţelegem importanţa prevenirii războiului şi amândoi suntem de acord că Iranul nu trebuie să deţină niciodată arme nucleare. Politica mea ca prim-ministru al Israelului este clară. Nu voi permite niciodată Iranului să obţină capacitatea nucleară pentru a-şi îndeplini obiectivul de genocid, de eliminare a Israelului.

LLOYD AUSTIN: Astăzi, am fost, de asemenea, recunoscător pentru oportunitatea de a mă întâlni cu prim-ministrul, pentru a discuta o serie de probleme de securitate care sunt importante pentru cele două ţări ale noastre. Şi am vrut să reafirm ... angajamentul puternic al administraţiei faţă de Israel şi faţă de poporul israelian. Şi de aceea am considerat că este important să ne întâlnim faţă în faţă şi să ne exprimăm dorinţa serioasă de consultări strânse cu Israelul în timp ce abordăm provocările comune din regiune. Am vrut, de asemenea, să subliniez angajamentul meu personal de a consolida securitatea Israelului şi de a asigura un avantaj militar calitativ al Israelului. O.K.

BENJAMIN NETANYAHU: OK.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe