Berlusconi ar putea lucra într-un centru de ajutorare pentru bătrâni

Silvio Berlusconi.
Silvio Berlusconi. (TIZIANA FABI / AFP / Getty Images)

O agenţie guvernamentală a propus procurilor din Italia ca fostul premier italian, Silvio Berlusconi, să-şi ispăşească sentinţa de un an pentru evaziune fiscală într-un centru de ajutorare pentru bătrâni.

Lider al politicii din Italia de decenii, Berlusconi a fost expulzat în luna noiembrie din Senat după ce a fost condamnat pentru evaziune fiscală. Sentinţa iniţială de patru ani a fost redusă la unul.

Judecătorii vor trebui să decidă dacă fostul premier îşi va petrece sentinţa în închisoare sau muncind în folosul comunităţii. Puşcăria nu a fost niciodată o opţiune pentru acesta din cauza vârstei sale şi a naturii non-violente a ilegalităţilor comise.

Conform propunerii înaintate de agenţia de servicii sociale guvernamentale, Berlusconi ar trebuie să muncească numai o zi pe săptămână la centrul de bătrâni.

Dacă comportamentul său va fi impecabil, în acest mod fostul premier ar putea să-şi ispăşească sentinţa într-o perioadă de numai nouă luni. Nu se cunoaşte cu exactitate dacă agenţia care a făcut propunerea acţionează în numele avocaţilor lui Berlusconi.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Externe