Bernard Tomic, dat afară din echipa Australiei de Cupa Davis

Jucătorul australian de tenis Bernard Tomic.
Jucătorul australian de tenis Bernard Tomic. (GLYN KIRK / AFP / Getty Images)

Jucătorul australian de tenis Bernard Tomic a fost dat afară din echipa Australiei de Cupa Davis, din cauza acuzaţiilor proferate la adresa federaţiei sale naţionale (TA) după eliminarea sa în turul 3 al turneului de la Wimbledon.

Tomic, 22 ani, şi-a acuzat federaţia că i-a neglijat pe el şi sora să Sara, prin tăierea finanţării din cauza atitudinii necooperante a tatălui său John.

Numărul 1 în tenisul australian şi 26 mondial, eliminat de Novak Djokovic la Wimbledon, nu l-a iertat nici pe căpitanul echipei de Cupă Davis, Patrick Rafter:'' Pat este un băiat de treabă. Pentru publicul australian care nu îl cunoaşte, Pat e un bun actor, vorbeşte bine, e mereu pregătit şi ştie ce spune. E pregătit de federaţie să spună ce trebuie''.

Preşedintele TA, Steve Healy, a reacţionat rapid, a criticat conduita lui Tomic şi l-a anunţat că nu mai este convocat pentru sfertul de finală cu Kazahstan din Cupa Davis, programat între 17 şi 19 iulie la Darwin.

''Să joci pentru ţara ta este un privilegiu absolut, dar acest privilegiu vine şi cu obligaţia de a avea o conduită corespunzătoare. El nu a avut-o'', a spus Healy.

Directorul executiv al TA, Craig Tiley, a reamintit că Tomic a avut suportul federaţiei încă de la vârstă de 11-12 ani: ''Federaţia, prin susţinerea şi ajutorul său financiar l-au ajutat cu adevărat să ajungă unde este azi''.