Bianca Andreescu adaugă în palmares încă o victorie la Beijing

Bianca continuă seria victoriilor şi învinge rezistenţa belgiencei Elise Mertens, calificându-se în optimi la China Open.
Jucătoarea de tenis canadiană de origine română Bianca Andreescu.
Jucătoarea de tenis canadiană de origine română Bianca Andreescu. (Getty Images)

Bianca Andreescu (6 WTA) a învins-o pe belgianca Elise Mertens, cu scorul de 6-3, 7-6 (5) la turneul Premier Mandatory China Open de la Beijing, cu premii totale în valoare de 8.285.274 USD.

Canadianca de 19 ani originară din România a captat până acum atenţia specialiştilor şi fanilor tenisului din înteaga lume prin rezultatele obţinute (printe care ultimul titlu de Mare Şlem al anului - US Open în faţa celebrei Serena Williams), prin talentul şi determinarea ei ieşită din comun la o jucătoare de această vârstă.

Anterior, ea declara că are deja o mentalitate de învingătore: "Nu vreau să sune obraznic sau altcumva, dar am cam uitat cum e să pierzi, ceea ce cred că e un lucru bun. Când îmi imaginez şi meditez, întotdeauna mă asigur să simt senzaţia pe care o am când câştig. Este bine că am uitat cealaltă senzaţie", potrivit tennisworldusa.org.

După primul set pe care l-a controlat bine şi l-a câştigat, al doilea a fost mult mai echilibrat, Mertens ajungând să conducă cu 4-1, dar Bianca a reuşit să egaleze la 6, iar în tie-brek a câştigat cu 7-5.

În turul trei, se va confrunta cu americanca Jennifer Brady, care a învins-o pe compatrioata sa Madison Keys cu scorul de 2-6, 6-4, 6-4.

Bianca primeşte 120 puncte WTA şi un premiu financiar în valoare de 85.980 USD

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Sport