Bianca Andreescu, campioană la Indian Wells după o finală de poveste! Declaraţiile jucătoarei (video)

"A fost o nebunie! Cu adevărat o poveste a Cenuşăresei!..am avut capacitatea să îmi pun numele în faţa atâtor campioni este..înseamnă totul pentru mine!" - Bianca Andreescu.
Bianca Andreescu, campioană la Indian Wells la doar 18 ani!
Bianca Andreescu, campioană la Indian Wells la doar 18 ani! (Getty Images)

Bianca Andreescu (18 ani, 60 WTA) se află în cel mai frumos moment al carierei după succesul înregistrat, duminică, în faţa fostei lidere mondiale, germanca Angelique Kerber (31 ani, 8 WTA), în finala turneului WTA Premier Mandatory “BNP Paribas Open” de la Indian Wells (California).

Jucătoarea canadiană de origine română - beneficiară a unui wildcard, a învins-o în trei seturi, 6-4, 3-6, 6-4 la capătul a doua ore şi 20 de minute de tenis de înaltă clasă, obţinând astfel primul ei titlu WTA - performanţă ce-i asigură începând de luni poziţia 24 în ierarhia WTA.

"Cred că am fost în zona în fiecare meci. Am avut fluctuaţii în unele partide, evident. Dar tenisul nu este un sport perfect. Aşa că... victoria asta înseamnă totul pentru mine. În setul decisiv, după ce am vorbit cu antrenorul, am dat totul pe teren. În acel punct eram foarte obosită, aşa că am căutat mai mult loviturile decisive şi, evident, a fost o strategie care a mers. În următoarele game-uri am făcut acelaşi lucru, am luptat până la sfârşit pentru că nu mă simţeam foarte bine din punct de vedere fizic. Da, am luptat până la capăt şi am reuşit!", a declarat Andreescu imediat după meci.

Bianca este una dintre revelaţiile acestui început de sezon competiţional, ea atingând pe rând finalele turneului de la Auckland, a fost campioană la turneul 125K de la Newport Beach (Statele Unite), respectiv semifinalistă la Acapulco.

De partea cealaltă Kerber a comentat şi ea eşecul înregistrat în faţa tinerei sportive:

"După primul set am revenit, dar Bianca a jucat bine, în special în setul decisiv când a avut şanse şi a profitat de ele. A meritat să câştige. Nu m-a surprins deloc, a jucat bine tot turneul şi ştiam că trebuie să ofer cel mai bun tenis al meu. Nu am fost însă capabilă să profit de şansele mele. Ea a jucat bine începând cu turneul de la Auckland, are un an foarte bun. Nu puteam să fac mare lucru, alerga enorm şi returna în continuu. Nu aveam ce să fac", a mărturisit germanca la conferinţa de presă.

Bianca a devenit astfel cea mai tânără câştigătoare a unui turneu Premier Mandatory de la înfiinţarea categoriei în 2009.

Ea va fi recompensată pentru acest succes cu un cec în valoare de 1.354.010 dolari şi 1.000 de puncte WTA.