Bianca Andreescu - sportiva anului 2019 în Canada

"Sunt atât de recunoscătoare pentru acest trofeu! Nu mă aşteptam să-l primesc, iar faptul că sunt prima jucătoare de tenis care îl câştigă este şi mai supraealist" - Bianca Andreescu.
Jucătoarea de tenis canadiană de origine română Bianca Andreescu.
Jucătoarea de tenis canadiană de origine română Bianca Andreescu. (Getty Images)

Tânăra sportivă canadiană de origine română Bianca Andreescu (locul 5 în ierarhia tenisului mondial) a fost declarată sportiva anului în Canada, fiind prima tensimenă care primeşte acest titlu.

Jucătoarea de 19 ani - revelaţia sezonului trecut în circuitul profesionist de tenis feminin - a câştigat titlul la turneul de Mare Şlem US Open în finala cu americanca Serena Williams, fiind prima reprezentată a Canadei care câştigă trofeul de Grand Slam la individual.

Bianca a mai câştigat în luna august cel mai important turneu canadian, Rogers Cup, la Toronto, performanţă care nu a fost egalată de o canadiancă din anul 1969.

"Sunt atât de recunoscătoare pentru acest trofeu! Nu mă aşteptam să-l primesc, iar faptul că sunt prima jucătoare de tenis care îl câştigă este şi mai supraealist", a mărturisit Bianca.

"Sunt nerăbdătoare să ştiu ce îmi va aduce 2020 şi sunt întotdeauna mândră să reprezint Canada la cel mai înalt nivel", a precizat sportiva.

Un juriu format din 30 de ziarişti sportivi a desemnat-o, în unanimitate, pe Bianca Andreescu sportiva anului în Canada.