Biden afirmă că 96% dintre americani trebuie să se vaccineze, pentru ca SUA să revină la viaţa normală

Joe Biden
Joe Biden (Mario Tama / Getty Images)

Joe Biden a declarat reporterilor de la Casa Albă, luni, că între 96 şi 98% dintre americani trebuie vaccinaţi înainte ca naţiunea să poată reveni la normal.

„Cred că obţinem marea majoritate - aşa cum se întâmplă în unele sectoare industriale şi în unele şcoli - 96, 97, 98 la sută. Cred că ne apropiem foarte mult. Dar eu nu sunt om de ştiinţă", a spus Biden când a fost întrebat câte persoane trebuie vaccinate pentru ca Statele Unite să "revină la normal".

"Cu toate acestea, un lucru este sigur: nu se poate ca un sfert din ţară să rămână nevaccinat şi nu ar trebui să avem în continuare această problemă", a adăugat el.

Biden a făcut remarcile după ce a făcut cea de-a treia doză de vaccin împotriva virusului Wuhan. Administraţia pentru alimente şi medicamente a aprobat a treia doză pentru persoanele de peste 65 de ani, pe 22 septembrie.

Începând cu 27 septembrie, peste 55% din populaţia SUA era complet vaccinată (două doze) împotriva virusului. Aceasta este cu mult sub performanţa altor naţiuni din lume, inclusiv Emiratele Arabe Unite, Portugalia şi Malta, toate trei având 84% din populaţie complet vaccinată împotriva virusului Wuhan.

Cu toate acestea, ratele ridicate de vaccinare în ţările din întreaga lume nu au prevenit focarele. Israel, unde s-au administrat suficiente doze de vaccin pentru a acoperi 80% din populaţie, a înregistrat recent una dintre cele mai mari rate de cazuri COVID-19 din lume, potrivit Reuters Global COVID tracker. Marea Britanie, care a administrat suficiente doze pentru a acoperi aproape 70% din populaţia sa, a înregistrat în medie al doilea cel mai mare număr de cazuri COVID-19 din lume în ultima săptămână.

Biden este programat să călătorească miercuri la Chicago pentru a convinge companiile americane să impună vaccinarea. Preşedintele a ordonat la începutul acestei luni administraţiei sale să impună o regulă care face vaccinarea obligatorie la companiile private cu peste 100 de angajaţi, pentru marea majoritate a lucrătorilor din domeniul sănătăţii şi pentru toţi angajaţii guvernului federal.

Potrivit unui sondaj Gallup publicat pe 24 septembrie, 58% dintre americani susţin impunerea obligativităţii vaccinării ordonate de Biden pentru companii. Mai mult, 63% susţin obligativitatea vaccinării lucrătorilor din domeniul sănătăţii.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe