Biden şterge pe jos cu presa americană, refuză întrebări la întâlnirea cu premierul indian

Joe Biden
Joe Biden (Getty Images)

Joe Biden a criticat din nou presa americană, de data aceasta în timpul unei întâlniri avute în Biroul Oval cu prim-ministrul indian Narendra Modi.

„Cred că ceea ce vom face este să aducem înăuntru presa”, a început Biden când s-au aşezat. „Presa indiană se comportă mult mai bine decât presa americană”. „Cu permisiunea dvs., cred că nu veţi putea răspunde la întrebări, deoarece nu vor pune întrebări la obiect”, a adăugat Biden câteva secunde mai târziu.

"Am crezut că Modi a spus acest lucru când am aflat despre acesta, dar nu, este preşedintele american", a scris pe Twitter un reporter al New York Times, Katie Rogers.

Reporterul Washington Free Beacon, Chuck Ross, a subliniat că India ocupă locul 142 în lume în ceea ce priveşte libertatea presei, potrivit Reporters Without Borders, iar SUA se află pe locul 44.

Charlie Spierling, de la Breitbart, a notat că aceste comentarii ale lui Biden nu au fost incluse în transcrierea oficială a Casei Albe.

Biden nu este la prima abatere. Săptămâna trecută, la o întâlnire cu premierul britanic Boris Johnson, presa a fost dată afară din Biroul Oval în ţipetele personalului Casei Albe care acoperea vociferările reporterilor. La întâlnirea respectivă Johnson a răspuns la două întrebări din partea presei britanice, după care a fost întrerupt de incident.

În iulie, Biden l-a numit pe corespondentul NBC News Kelly O'Donnell o „durere în gât” - eufemism pentru persoanele indezirabile - pentru că i-a pus o întrebare care nu era subiectul său preferat.

Biden a izbucnit faţă de corespondentul CNN, Kaitlan Collins, pentru că l-a deranjat cu întrebări neplăcute la summit-ul ţinut cu preşedintele rus Vladimir Putin. Biden i-a replicat că a greşit profesia, dar a corectat ulterior, susţinând „că este un bun reporter”.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe