Bill Gates continuă să cumpere pământ agricol. Mult pământ

Bill Gates
Bill Gates (Lintao Zhang/Getty Images)

Bill Gates, care deţine deja aproape 270.000 de acri (109.242 ha) de teren în SUA, a primit autoritatea legală de a cumpăra încă 2.100 (850 ha) de acri în Dakota de Nord, în ciuda protestelor locuitorilor din zonă.

Gates, care este deja cel mai mare proprietar de terenuri agricole din ţară, a obţinut aprobarea de a cumpăra terenul pentru 13,5 milioane de dolari în cadrul companiei sale "Red River Trust".

Gates ocoleşte o lege din 1932 împotriva proprietăţii agricole corporative, angajându-se să închirieze terenul înapoi fermierilor după finalizarea achiziţiei.

Comisarul pentru agricultură din Dakota de Nord, republicanul Doug Goehring, a declarat anterior că mulţi oameni au sentimentul că sunt exploataţi de către ultrabogaţii care cumpără terenuri, dar nu împărtăşesc neapărat valorile statului, scrie Daily Mail.

"Am avut o mare bătaie de cap pe această temă în tot statul. (...) Acei oameni sunt doar supăraţi, dar sunt şi alţii care sunt pur şi simplu furioşi în legătură cu acest lucru".

Bill Gates şi alţi miliardari au cumpărat cantităţi uriaşe de terenuri agricole, în timp ce americanilor li se spune că viitorul este unul fără proprietate privată.