Birchall "desfiinţează" activitatea SIIJ: Din 6.024 de dosare penale, doar în 7 s-a dispus trimiterea în judecată

Ana Birchall
Ana Birchall (Ana Birchall)

Fostul ministru al Justiţiei Ana Birchall a criticat activitatea Secţiei speciale pentru magistraţi (SIIJ), a cărei desfiinţare a generat în ultima vreme o serie de discuţii. Birchall atrage atenţia, citând o ştire mainnews.ro, că din 6.024 de dosare penale, doar în 7 dosare penale s-a dispus trimiterea în judecată, ceea ce, susţine aceasta, nu justifică cheltuirea banilor publici cu salariile şi cheltuielile administrative ale SIIJ.

„6.024 de dosare penale... doar în 7 dosare penale s-a dispus trimiterea în judecată! Cum se justifică cheltuirea banilor publici cu salariile şi cheltuielile administrative ale SIIJ când raportul lor de activitate arată impresionanta cifră de 7?!! Acesta este adevăratul record al Secţiei Speciale SIIJ (alias Cooperativa Nufărul) şi NU manipulările propagate în spaţiul public cum că fără SIIJ magistraţii certaţi cu legea nu răspund!”, a scris duminică fostul ministru pe pagina sa de Facebook.

Ana Birchall reiterează faptul că „dincolo de toxicitatea existenţei în sine a SIIJ, problema este şi de competenţa SIIJ aşa cum a fost modificată de Iordache, Tudorel Toader, Lia Savonea şi gaşca!”.

„De ce o astfel de secţie să investigheze orice fel de infracţiuni? Dacă un magistrat face un accident de maşină de exemplu, ce treabă are profesia de magistrat cu o astfel de infracţiune care ar trebui anchetată şi soluţionată de parchetul competent să ancheteze o astfel de infracţiune şi nu de SIIJ, de exemplu!?? Şi de când procurorii SIIJ, cu Adina Florea în frunte, sunt specializaţi să ancheteze TOATE tipurile de infracţiuni: de la infracţiuni de corupţie, de crimă organizată, de spălare de bani, de omor, la infracţiuni informatice, infracţiuni de violenţă domestică sau de circulaţie pe drumurile publice ca să enumăr numai câteva?? Numai la SIIJ-ul doamnei Florea şi a susţinătoarei Savonea găsim aşa 'procurori ultra specializaţi', cum nu mai e nicăieri în lume, capabili şi bine pregătiţi profesional să ancheteze orice tip de infracţiune!”, a adăugat fosta şefă a Justiţiei.

În finalul postării sale, Ana Birchall se întreabă retoric dacă „are sens să mai întreb ce se mai alege de termenul rezonabil de soluţionare?”

„Sau poate unul din scopurile înfiinţării SIIJ a fost tocmai ca dosarele să ajungă aici unde să stea cu anii.. cu efectele juridice aferente, inclusiv prescripţia??!!”, conchide aceasta.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne