Birchall: Gîrbovan a validat modificările toxice la legile justiţiei promovate de gaşca Iordache, Savonea şi compania!

Ana Birchall
Ana Birchall (Ana Birchall)

Fostul ministru al Justiţiei Ana Birchall a criticat, vineri, refuzul noii şefe a Curţii de Apel Cluj, judecătoarea Dana Gîrbovan, de a fi transparentă în privinţa numărului de membri ai Uniunii Judecătorilor din România şi, în acelaşi timp, o acuză pe aceasta că validează “modificările toxice propuse şi adoptate de gaşca Iordache”.

“Ca să vezi!?? Oare doamna judecător (ajunsă Preşedintă de Curte de Apel prin manevrele deloc morale cu ‘uite demisia, nu-i demisia’, fiind sprijinită în acest demers în CSM de Lia Savonea şi compania) va avea ‘acelaşi cuvânt de spus la orice modificare a legilor justiţiei’ exact aşa cum a avut şi în compania lui Florin Iordache şi a lui faimoasă Comisie Specială???

Deşi i-am solicitat public de câteva ori să dea dovadă de transparenţă şi respect, atât faţă de magistraţi, cât şi faţă de opinia publică, doamna judecător refuză să ne spună câţi membri are faimoasa sa organizaţie în numele căreia tot vorbeşte sau participă la dezbaterile organizate de Iordache, validând astfel modificările toxice propuse şi adoptate de gaşca Iordache, Savonea şi compania! Oare care este motivul pentru care doamna judecător Gîrbovan refuză să spună public câţi membri are în realitate Uniunea Judecătorilor din România, ca să ştie şi românii în numele cui vorbeşte?!”, a precizat Birchall, pe pagina sa de Facebook.

Totodată, fostul ministru al Justiţiei se întreabă dacă refuzul şefei Curţii de Apel Cluj este explicat prin faptul că, în realitate, “Uniunea Judecătorilor din România” nu ar avea decât câţiva membri şi, dacă ar recunoaşte acest lucru, “doamna judecător s-ar face de ruşine”.

“Dacă nu are nimic de ascuns, de ce nu prezintă public câţi membri are această ‘uniune’? Dacă tot îşi doreşte să aibă un ‘cuvânt de spus’ despre justiţie, poate totuşi ne explică doamna judecător şi cât de moral a fost jocul cu ‘uite demisia, nu-i demisia’, când doamna s-a aflat în cărţi pentru funcţia de ministru al Justiţiei... sau cererea de reprimire în profesie, soluţionată rapid şi favorabil ‘cu ajutorul neprecupeţit şi dezinteresat’ al doamnei Savonea... că totuşi, cum să se lipsească doamna judecător de pensia de magistrat, nu-i aşa!?”, a conchis Birchall.

Remarcile Anei Birchall vin în condiţiile în care, judecătoarea Dana Gîrbovan, a transmis, într-un interviu acordat Clujust.ro, că “va avea un cuvânt de spus” faţă orice modificare majoră pe care noua putere va intenţiona să o aducă legilor justiţiei. Detalii aici.