Blaga a dat comandă pe unitate. "Cu mine în frunte vom vota împotriva pensiilor speciale pentru aleşii locali"

Liberalii vor vota împotriva proiectului de lege care prevede acordarea unor pensii speciale aleşilor locali, la fel cum au votat şi în cazul celui privind pensiile speciale ale parlamentarilor, a anunţat liderul formaţiunii, Vasile Blaga.
Vasile Blaga
Vasile Blaga (Epoch Times România)

"PNL va vota cum a votat şi la Legea pensiilor speciale pentru parlamentari: împotrivă. Niciun PNL-ist nu va vota în Senat legea. Cu mine în frunte vom fi în Senat şi vom vota împotrivă. Dacă PSD măcar, care are cel mai mare număr de parlamentari, votează cot la cot cu PNL împotriva legii, legea pică. E singura şansă", a declarat Vasile Blaga, la Realitatea Tv.

Liderul PNL se declară însă conştient că PSD alături de parlamentarii ALDE, UNPR şi UDMR vor susţine proiectul legii "până la capăt".

"Cum vor putea explica pesediştii că parlamentarii lor au pensii speciale şi primarii lor nu ? Au probleme în propriul partid. Sunt calcule politice meschine, încearcă să-şi facă curăţenie în partid trecând pe linie moartă oameni pe care altfel nu ar putea să-i treacă (...) pentru că au mare forţă în organizaţiile lor judeţene. Şi ca să lase scaunul la altul...", a adăugat Vasile Blaga, citat de Agerpres.

Moderatorul emisiunii i-a transmis lui Vasile Blaga că Senatul are programată, luni, în jurul orei 17:00, şedinţă de plen, moment în care copreşedintele PNL a replicat:

"Senatul avea luni şi marţi lucrări în comisii, nu avea lucrări în plen. PNL a cerut comemorarea a 26 de ani de la Revoluţie. (...) La ora 16:00 era convocată şedinţa comună solemnă. (...) Uitaţi-vă! Măcar când discuţi lucrurile acestea, despre Revoluţia română, ce faci, mergi şi mai votezi pensii speciale?! E strigător la cer, e imoral.

Deci, profiţi de faptul că am convocat Parlamentul reunit la cererea noastră pentru a comemora Revoluţia şi-ţi duci oamenii, ţi-i strângi ... sper să nu reuşească să o facă... Ăsta este PSD-ul, vedeţi cât de imoral este".

Trecut deja în mod tacit de Camera Deputaţilor, proiectul legislativ prin care primarii, viceprimarii, preşedinţii şi vicepreşedinţii de consilii judeţene vor primi pensii speciale mai are doar un singur hop - Senatul.

Semnată de un grup de 30 de deputaţi şi senatori de la PSD, PNL, UDMR, propunerea prevede că aleşii locali care au vârsta standard de pensionare, inclusiv cei care au deţinut astfel de funcţii anterior intrării în vigoare a actului normativ, vor beneficia de pensii speciale.

Cuantumul indemnizaţiei pentru limită de vârstă se acordă în limita a trei mandate şi se calculează ca produs al numărului lunilor de mandat cu 0,55 din îndemnizaţia brută lunară, arată sursa citată. Pentru mandatele incomplete, indemnizaţia se calculează proporţional cu perioada de mandat exercitată, care nu poate fi mai mică de doi ani. Îndemnizaţia se cumulează cu orice tip de pensie stabilită în sistemul public de pensie şi va fi suportată de la bugetul Ministerului Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne