Blaga: Vom face plângeri penale împotriva semnatarilor ordonanţei traseismului. Este vorba de mită electorală

Klaus Iohannis si Vasile Blaga.
Klaus Iohannis si Vasile Blaga. (Epoch Times Romania)

Preşedintele PDL Vasile Blaga a declarat vineri, la RFI, că, prin ordonanţa de urgenţă care face posibilă, pentru 45 de zile, migraţia aleşilor locali la alte partide fără a-şi pierde mandatele, PSD încearcă să mituiască aleşii locali, pentru a-şi crea un avantaj competitiv în campania prezidenţială, astfel că Opoziţia are de gând să facă plângeri penale împotriva miniştrilor care au semnat ordonanţa.

"Noi vom face şi în acest caz plângeri penale împotriva celor care au semnat această Ordonanţă de Urgenţă, prin care nu se urmăreşte altceva decât să se creeze un avantaj pe parcursul procesului electoral pentru domnul Ponta, care este speriat că nu va ajunge la Cotroceni şi de fapt nici nu va ajunge la Cotroceni", a precizat Blaga.

Liderul PDL a amintit că PSD-ul, când se afla în opoziţie, împreună cu partidele aflate la Putere în 2006, au făcut împreună un set de proiecte legislative, care au trecut prin Parlament aproape cu unanimitate de voturi. După ce şi-au asumat împreună proiectele de legi, prin care s-a propus oprirea migraţiei politice, legea prefectului, legea funcţionarului public, legea înalţilor funcţionari publici, legea cadru a descentralizării, Comisia Europeană a afirmat atunci, că, în sfârşit, în România, reforma administraţiei decolează.

"Ce a făcut Ponta acum? Fără nicio discuţie nici cu noi, nici măcar cu structurile asociative ale aleşilor locali, a emis această OUG, care atât a fost de urgentă de a publicat-o în Monitorul Oficial la o săptămână", a evidenţiat Vasile Blaga.

Întrebat dacă vor fi depuse plângeri penale pe numele miniştrilor care au semnat ordonanţa privind migraţia aleşilor locali, Blaga a replicat: "Exact, da. Pentru că până la urmă, este vorba de a acorda mită electorală. O să vedeţi că vor migra primari către PSD şi către sateliţii lui, în măsura în care ei vor fi sprijiniţi financiar în etapa următoare, prin sume alocate prin ordin de ministru, că până aici a mers guvernarea PSD, încât acordă fonduri prin ordin de ministru, din pixul domnului Dragnea, fără a trece prin Guvern, prin Hotărâre de Guvern (...). Or ei asta vor să facă în etapa asta, să mituiască oamenii şi aşa va suna plângerea noastră penală, să mituiască primarii, în ideea în care îşi vor crea un avantaj competitiv în această campanie prezidenţială".