Bolojan: Doamna Dăncilă e incompatibilă cu funcţia de preşedinte al României

Ilie Bolojan
Ilie Bolojan (Facebook)

Preşedintele PNL Bihor, Ilie Bolojan, a declarat, vineri, potrivit Agerpres, că şefa PSD Viorica Dăncilă nu este compatibilă cu funcţia de preşedinte al României, dând ca exemplu “dezastrul” generat de aceasta în politica externă.

“Există o diferenţă certă între prestaţiile celor doi contracandidaţi şi care o face pe doamna Dăncilă incompatibilă cu cea de preşedinte. Klaus Iohannis a confirmat prin prestaţia pe care a avut-o în calitatea de preşedinte că poate reprezenta România cu demnitate în exterior şi în anii următori” a declarat Bolojan.

Liderul PNL a atras atenţia că Dăncilă nu s-a remarcat în Parlamentul European nici ca premier şi nici ca europarlamentar, nu a fost decât “o prezenţă în grupul socialiştilor, şi doar atât”.

“Prestaţia doamnei Dăncilă în ce priveşte acest segment de politică externă, care este fişa principală a postului de preşedinte, o face practic incompatibilă cu funcţia de preşedinte al României”, a precizat Bolojan.

De asemenea, Bolojan i-a reproşat candidatei PSD “dezastrul pe care l-a generat în politica externă”, “încercările de deturnare a României de la parcursul european şi euroatlantic”, “discursul inadecvat” al şefei PSD în Parlamentul European, sau nominalizările respinse de Bruxelles pentru funcţia de comisar european din partea României.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne