Bombele glorioase ale Partidului: Soldaţii chinezi vor fi echipaţi cu "dispozitive de autodistrugere", care pot fi controlate de superiori

Un chinez langa un poster cu femei-soldat ale Armatei de Eliberare Populara - Armata Rosie chineza, 29 iulie 2010
Un chinez langa un poster cu femei-soldat ale Armatei de Eliberare Populara - Armata Rosie chineza, 29 iulie 2010 (FREDERIC J. BROWN / AFP / Getty Images)

Postul de televiziune NTD a dezvăluit că soldaţii chinezi din regiunea militară Tibet vor fi în curând echipaţi cu noi sisteme digitale încorporate.

Potrivit raportului, soldaţii chinezi vor fi echipaţi cu antene de satelit pe cască, ochelari de vedere nocturnă noi şi un terminal de control digital pe braţ. Aceştia vor primi, de asemenea, armuri avansate, un nou dispozitiv de navigaţie, un radio personal, o cameră video, un convertor audio, procesoare de informaţii şi un modul de alimentare.

Deşi anunţul nu pare ieşit din comun, noul echipament de luptă va fi echipat cu un „modul de autodistrugere”. Dacă un soldat este grav rănit, dar nu doreşte să fie capturat, activarea dispozitivului de autodistrugere nu numai că va "menţine demnitatea soldatului", dar oferă posibilitatea ca inamicul să nu poată obţine informaţii despre operaţiune sau respectivele sisteme.

Raportul publicaţiei Lu explică lucrurile chiar mai exact: „O altă capacitate autodistructivă se află în postul de comandă la nivel de batalion. În cazul în care comandantul observă pe ecran că un soldat este departe de alte trupe şi nu mai poate fi contactat, va putea iniţia şi operaţiunea de autodistrugere", potrivit NTD.

Aparent, publicaţia pare să sugereze că modulul de autodistrugere ar putea fi declanşat chiar de la centrul de comandă al operaţiunii, permiţându-i soldatului „să-şi menţină demnitatea militară” şi să prevină scurgerea informaţiilor.

Este cunoscută iniţiativa autorităţilor chineze de a echipa cu pamperşi personalul navigant de la bordul avioanelor, şi deseori lucrătorii din domeniul medical, printre altele. La urma urmei pamperşii sunt o opţiune mai bună decât internarea în vastele lagăre de muncă ale regimului comunist, sau eventualitatea de a ajunge sursă de organe pentru industria de recoltare forţată a Chinei.

Totuşi întrebarea este ce părere au soldaţii chinezi despre o asemenea iniţiativă.

Numeroşi utilizatori ai reţelelor sociale chineze au subliniat revoltaţi că anunţul implică faptul că soldaţii vor fi echipaţi cu bombe explozive care ar putea fi detonate de superiori, o apropiere bizară de tehnicile teroriştilor talibani, care echipează civili afgani, deseori în ciuda voinţei acestora, cu veste explozive, sub ameninţarea masacrării membrilor familiilor lor.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Opinii