Boris Johnson susţine că va respecta legile, dar va scoate Marea Britanie din UE la 31 octombrie

Boris Johnson
Boris Johnson (Getty Images)

Premierul Boris Johnson a declarat, luni, că va respecta legea, dar va scoate Marea Britanie din Uniunea Europeană la sfârşitul lunii octombrie, cu sau fără acord.

O lege adoptată de parlamentul britanic luna aceasta îi impune lui Johnson să ceară UE o amânare de trei luni pentru Brexit dacă nu este aprobat un acord până la 19 octombrie.

Întrebat în timpul unui interviu acordat BBC cum va face faţă situaţiei, Johnson a spus: „Voi susţine Constituţia, voi respecta legea, dar vom ieşi la 31 octombrie."

„Este vital ca oamenii să înţeleagă că Marea Britanie nu va amâna ... ceea ce vom face este să ieşim la 31 octombrie, cu acord sau fără”.

Primul ministru nu a dat niciun indiciu despre modul în care va evita să ceară o prelungire dacă nu există vreun acord.

Johnson a ieşit luni dintr-o conferinţă de presă ţinută împreună cu premierul luxemburghez, Xavier Bettel, după ce o mulţime zgomotoasă de protestatari anti-Brexit s-au adunat în apropiere.

Întrebat de BBC dacă Marea Britanie este o ţară stabilă sau în haos, Johnson a spus că este „extrem de stabilă”.

„Este pur şi simplu lipsit de sens să crezi că democraţia din Marea Britanie este în vreun fel pusă în pericol sau că economia Regatului Unit este în vreun fel pusă în pericol”, a afirmat acesta.

„Trecem printr-o perioadă de ajustare constituţională cauzată de decizia oamenilor de a ieşi din UE. Acest lucru a fost întotdeauna dificil, logistic şi practic ... dar vom face acest lucru şi îl vom face până la 31 octombrie. "

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe