Britanicul Andy Murray se retrage din tenisul profesionist (video)

Fostul lider mondial a anunţat, vineri, în cadrul unei conferinţe de presă intenţia de a se retrage din viaţa sportivă: "Wimbledon este locul unde mi-aş dori să-mi închei activitatea, dar nu sunt sigur că o voi putea face".
Jucătorul de tenis britanic Andy Murray.
Jucătorul de tenis britanic Andy Murray. (Getty Images)

Andy Murray trece printr-o perioadă grea, fostul număr 1 al ierarhiei ATP, declarând, vineri, într-o conferinţă de presă susţinută la Melbourne, intenţia de a părăsi viaţa sportivă după turneul de la Wimbledon, potrivit AFP.

Această decizie vine în urma problemelor de sănătate de care suferă de mai bine de 20 de luni.

"Eu pot să joc cu limitări. Dar cu limitări şi dureri nu pot simţi plăcerea jocului nici la competiţii şi nici la antrenamente. Wimbledon este locul unde mi-aş dori să-mi închei activitatea, dar nu sunt sigur că o voi putea face" a mărturisit Andy cu lacrimi în ochi.

Britanicul de 31 de ani declarase fair-play la Openul Australiei de anul trecut pentru a fi supus unei operaţii la şold, acesta revenind în circuit abia în luna iunie la turneul de la Queen's (Londra), de atunci participând la doar patru turnee. Deşi starea lui de sănătate s-a ameliorat, el resimte în continuare dureri şi nu se mai simte capabil să continue.

Andy a debutat în tenisul profesionist în anul 2001, palmaresul său numărând 45 de titluri la simplu, dintre care 3 de Mare Şlem – US Open 2012, Wimbledon 2013 şi 2016 – un Turneu Final ATP – Londra 2016 – două titluri Olimpice – Londra 2012 şi Rio de Janeiro 2016 – şi 14 la turnee Masters 1000.

A ocupat fotoliul de lider al ierarhiei ATP timp de 41 de săptămâni, între 7 noiembrie 2016 şi 20 august 2017.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Sport