Bucureştenii din sectorul 2, rămaşi fără apă caldă. ELCEN nu şi-a respectat calendarul de revizii

Apa de la robinet nu este potabilă
Apa de la robinet nu este potabilă (Epoch Times România)

Locuitorii din sectorul 2 au rămas fără apă caldă deoarece calendarul de revizii ELCEN nu a fost respectat aşa cum era prevăzut iniţial şi asumat de către RADET.

Apa caldă ajungea în punctele termice la o temperatură care nu corespundea parametrilor contractuali, din cauză că parcurge în condiţiile actuale o distanţă de două ori mai mare decât în mod normal. Acesta este motivul sistării agentului termic, susţine RADET, într-un comuniat de presă remis Epoch Times.

Conform calendarului anual de revizii comunicat de ELCEN pentru anul 2016, transmis către RADET în data de 2 februarie, CET Sud era programat să intre în revizie între 6 - 26 iunie, iar CET Grozăveşti între 8 - 28 august. În fapt, CET Sud a intrat pe 1 iunie, iar CET Grozăveşti a intrat pe 6 iunie, faţă de 8 august, cum era programat iniţial.

În aceste condiţii, alimentarea consumatorilor deserviţi de către aceste centrale, respectiv locuitorii sectoarelor 2 şi 3, a fost preluată prin manevre în sistem, de CET Progresu şi CET Vest. Zonele Colentina şi Pantelimon sunt situate la cea mai mare distanţă de centralele din care se face în prezent alimentarea.

Practic, apa caldă parcurge până în apartamentele bucureştenilor o distanţă de 14 kilometri, faţă de 7,5 cât era în mod normal, apa ajungând mai rece la consumator Astfel, parametrii termici contractaţi de către clienţi, nu pot fi asiguraţi. "În situaţia dată, în condiţiile în care, la robinet, clientului îi curge apă rece în loc de apă caldă, din respect pentru banii cetăţenilor, am dispus sistarea agentului termic până la atingerea parametrilor de furnizare", a declarat Valentin Viţalariu, Directorul General RADET.

Oprirea anumitor puncte termice face posibilă încălzirea apei calde adusă de la centrale diametral opuse zonelor afectate şi livrarea către bucureşteni conform condiţiilor prevăzute în contractele de furnizare de servicii. Până la ora 20 a zilei de 9 iunie, situaţia nu a putut fi remediată.

În concluzie, ELCEN nu şi-a respectat calendarul de revizii iniţial comunicat şi asumat de către RADET, ceea ce a dus la crearea prezentei situaţii pentru care depunem toate eforturile să o remediem cât mai repede cu putinţă, mai informează RADET.