Bugatti prezintă cea mai scumpă maşină produsă vreodată. Dar cine a cumpărat maşina de 11 milioane de euro? [video]

"La Voiture Noire", Bugatti
"La Voiture Noire", Bugatti (screenshot tramite video Youtube)

La Voiture Noire de la Bugatti, literal "maşina neagră", care domină standul Bugatti din Salonul Auto de la Geneva 2019, este un exemplar unic, prezentat ca fiind cel mai scump automobil nou din lume. Preţul declarat, de 11 milioane de euro (fără taxe), este într-adevăr de record, însă casa istorică din Molsheim, Franţa, a avut mare grijă să nu dezvăluie numele clientului bogat care a solicitat-o.

Mulţi s-au întrebat cine ar putea fi clientul misterios, dar Bugatti a evitat să confirme zvonurile care circulă deja de câteva săptămâni.

Conform celor relatate de USA Today, La Voiture Noire aduce un omagiu lui Type 57SC Atlantic, fabricată între 1936 şi 1938, care a fost una dintre maşinile lui Jean Bugatti, primul-născut al fondatorului mărcii, Ettore Bugatti.

„La Voiture Noire este o interpretare modernă a Type 57SC Atlantic de Jean Bugatti şi este o sărbătoare estetică”, a declarat CEO-ul brandului, Stephan Winkelmann.

Dar modelul hiper-sportiv nu are doar un design elegant şi modern, în interiorul său se află acelaşi motor prezent în Chiron, un motor W16 de 8.0 litri supraalimentat de patru turbo, care produce 1.500 de cai putere. La Chironul de serie, viteza finală este de aproximativ 420 km/h.

Un client foarte special

Dar cine a cheltuit această sumă impresionantă? Chiar dacă lipseşte şi probabil nu va veni niciodată o confirmare oficială, este uşor de răspuns la întrebare pe baza indiciilor şi indiscreţiilor: toate bănuielile conduc la Ferdinand Piech, fostul numărul unu de la Volkswagen (până în 2015) şi un mare fan Bugatti.

Ştirea, aproape un murmur, a circulat rapid pe reţelele de socializare, timp de aproape o lună, şi, după prezentarea maşinii la Salonul Auto de la Geneva, se crede că zvonul era fondat.

La Voiture Noire este destinată unei colecţii bogate

Ferdinand Piech - un pasionat şi colecţionar de maşini, precum şi un bogat om de afaceri, în vârstă de 81 de ani - este unul dintre nepoţii lui Ferdinand Porsche, fondatorul producătorului de maşini cu acelaşi nume, şi un exponent important al familiei Piech / Porsche, una dintre cele mai bogate din lume, cu un patrimoniu estimat de aproape 46 de miliarde de euro.

Ferdinand Piech are deja o pereche de Bugatti Veyron în colecţia sa, precum şi un Ferrari denumit LaFerrari, un Porsche 917, Bentley, BMW şi multe altele.