Bunici din Vaslui, bruscaţi şi învineţiţi de poliţiştii locali sub ochii nepoatei lor de 10 ani

Batrani agresati (Valentin Damian/Facebook)
Ana Ion
20.07.2023

Doi poliţişti locali din Vaslui sunt acuzaţi că au agresat un bătrân de 73 de ani şi pe soţia acestuia, în urma unui incident care a avut loc luni seară într-un parc unde cei doi bătrâni îşi plimbau nepoţica.

Incidentul a avut loc în seara zilei de 17 iulie iar cei doi bătrâni agresaţi s-au ales cu mai multe vânătăi. Întreaga scenă a fost filmată de un trecător, scrie Adevărul.

Poliţiştii locali se apără şi susţin că bărbatul de 73 de ani consuma băuturi alcoolice, iar când i-au cerut să se legitimeze, acesta a început să le adreseze injurii şi ameninţări.

Cei doi bătrâni agresaţi sunt părinţii unui profesor din Vaslui, Valentin Damian, care a făcut cunoscut incidentul printr-o postare pe reţelele de socializare.

„Doi agenţi ai poliţiei locale Vaslui au reuşit să facă ordine publică într-un parc din Vaslui din zona gării. Au luat şi îmbrâncit doi bătrâni care supravegheau nepoţica în timp ce se juca alături de alţi copii. Ruşine să vă fie 'gunoaie' ce sunteţi, faceţi de râs instituţia şi pe ceilalţi colegi care sunt cu caracter. În primul rând, trebuiau să se legitimeze, nu să mestece gumă în colţul gurii ca nişte 'zeflemişti', în al doilea rând, respectaţi uniforma statului, în al treilea rând, faceţi ordine unde într-adevăr trebuie! Ce exemplu daţi ? Vă luaţi de părinţii şi bunicii copiilor care se joacă în parcuri căci fac gălăgie seara ..Uitaţi-vă la canicula care este afară, dar mintea îngustă şi lipsa de educaţie pe care o aveţi unii vă caracterizează, gunoaielor! Puneţi cătuşe unui bunic nevinovat, care are 73 de ani, în faţa nepoţelei care are 10 ani şi plângea în hohote, mare realizare, gunoaielor, sper că v-au avansat în funcţie!”, a scris profesorul pe pagina personală de Facebook. Acesta a postat şi mai multe poze cu braţele învineţite ale părinţilor lui, semne ale „tratamentului” de care au avut parte.

Cum se apără Politia Locală?

Reprezentanţii Poliţiei Locale Vaslui au o altă variantă asupra celor întâmplate şi susţin că poliţiştii locali nu şi-au făcut decât datoria.

„În spaţiul public au fost prezentate informaţii trunchiate, de către o persoană care nu a fost prezentă la faţa locului şi care nu poate fi obiectivă, în incident fiind implicaţi părinţii acesteia. Cei doi poliţişti locali care au intervenit acolo au experienţă de peste 20 de ani, iar în această perioadă s-au confruntat cu tot felul de speţe şi niciodată nu au avut probleme. Luni seara, aceştia au ajuns în părculeţ în jurul orei 22:20, unde l-au surprins pe bărbatul respectiv consumând băuturi alcoolice de faţă cu mai mulţi minori. Bărbatul nu doar că a refuzat să se legitimeze, ba mai mult, a început să adreseze injurii şi ameninţări celor doi colegi ai noştri. O asemenea atitudine contrară normelor de convieţuire socială nu poate fi un exemplu pentru educaţia copiilor care au asistat la incident”, au declarat reprezentanţii Poliţiei Locale Vaslui.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor