Bunuri contrafacute in China si Romania, vandute in Statele Unite

Autoritatile federale americane au confiscat bunuri contrafacute in valoare de sase milioane de dolari in cadrul Operatiunii Guardian, ce vizeaza persoanele care fac contrabanda cu produse false provenind din China, Romania si alte cateva tari, relateaza Chicago Tribune, in editia electronica.

Printre aceste produse se numara jucarii in valoare de 535.000 de dolari care prezinta cantitati importante de vopsea cu plumb, precum si iPod-uri sau MP3 playere in valoare de 400.000 de dolari, confiscate in octombrie in zona Chicago.

"Lucrul care ma deranjeaza cel mai mult este (prezenta pe piata) a produselor farmaceutice contrafacute", a declarat Gary Hartwig, agent special la birourile din Chicago ale Agentiei americane pentru vami si imigranti, care se ocupa de investigarea filierelor de produse contrafacute din intreaga lume.

Asociatiile care se ocupa de comert estimeaza ca produsele contrafacute si pirateria costa economia Statelor Unite cel putin 200 de miliarde de dolari pe an si circa 750.000 de locuri de munca.

Kevin Read, care a investigat industria de bunuri contrafacute timp de 20 de ani, sustine ca in aceasta perioada a vazut comercializate in Chicago produse contrafacute de la cele mai ieftine, la cele mai sofisticate, produse pe piata neagra internationala, cum ar fi DVD playere si bijuterii care pot pacali usor consumatorii. "Bunurile produse in China sunt intr-adevar de buna calitate", a declarat el.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Externe