Buzatu, în CEx: "Coronavirusul nu există. Oricum, sunteţi toţi nişte proşti!" (Surse)

Dumitru Buzatu
Dumitru Buzatu (Epoch Times România)

Liderul PSD Vaslui, Dumitru Buzatu, ar fi negat, luni, în cadrul şedinţei de Comitet Executiv a partidului, existenţa coronavirusului, după care, neştiind că a uitat să închidă microfonul, i-a catalogat drept proşti pe liderii social-democraţi, au declarat pentru G4Media.ro surse participante la reuniune.

”Coronavirusul nu există”, ar fi declarat Buzatu, în cadrul CEx.

Ulterior, la finele luării de cuvânt, uitând să închidă microfonul, Buzatu a spus: ”Oricum, sunteţi toţi nişte proşti!”. Cum microfonul rămăsese deschis, s-a auzit în toată sala, au explicat sursele citate.

Reamintim că liderii PSD de la centru şi din teritoriu au avut luni o şedinţă online a Comitetului Executiv Naţional, pentru a decide cum să trateze în Parlament proiectul de lege al guvernului privind carantina şi izolarea. La finele şedinţei, liderul PSD, Marcel Ciolacu, a anunţat că senatorii social-democraţi nu vor vota proiectul de lege vizând carantinarea şi izolarea bolnavilor şi suspecţilor de coronavirus. Anunţul lui Ciolacu, care a invocat nevoia unor noi dezbateri şi necesitatea prezenţei premierului şi ministrului Sănătăţii în Senat la dezbateri, vine în condiţiile în care, după decizia CCR, aproape 600 de pacienţi infectaţi s-au externat la cerere din spital. Este o nebuloasă dacă aceştia s-au izolat la domiciliu sau circulă răspândind boala.

Ciolacu a criticat acid proiectul de lege iniţiat de Guvern, proiect căruia totuşi social-democraţii i-au adus modificări şi pe care l-au votat în Camera Deputaţilor.

„O să continuăm la Senat dezbaterile atât cu CSM-ul, cât şi cu organizaţiile care luptă pentru drepturi şi libertăţi. Nu putem accepta şi vota această lege

Mai mult, singurul membru al Guvernului care a venit să prezinte această lege este domnul ministru Raed Arafat, ca şi specialist în ceea ce priveşte epidemia. Nu au venit în faţa parlamentarilor nici premierul, nici ministrul Sănătăţii şi nici ministrul Justiţiei. Cu alte cuvinte, nu a venit niciun om politic din PNL să susţină această lege, dl Arafat nefiind membru al unui partid politic. Domnia sa ne-a prezentat punctul de vedere ca şi specialist fără să intrăm în detalii privind îngrădirea drepturilor cetăţenilor (...)

Mai mult, legea - cum a fost înaintată către Parlament - nu a avut avizul Ministerului Justiţiei. (...)

Nu se va vota legea în Senat până când primul-ministru şi ministrul Sănătăţii nu vor veni să lămurească toate aspectele în discuţie în acest moment”, a declarat Marcel Ciolacu.