Ca în Vestul Sălbatic. Împuşcături la o secţie de votare din Prahova după ce un poliţist a fost atacat

.
. (Facebook)

Un agent de poliţie aflat în exerciţiul funcţiunii a fost atacat de un grup de cinci persoane în timp ce păzea o secţie electorală amenajată în incinta unei grădiniţe din localitatea Drăgăneasa, judeţul Prahova. Incidentul a avut loc sâmbăta. Cei cinci agresori erau în stare de ebrietate şi au aruncat cu o sticlă de băuturi alcoolice în poliţist, iar unul dintre aceştia chiar l-a atacat fizic pe agentul de poliţie. Omul legii s-a văzut nevoit să riposteze şi, folosind arma din dotare, l-a împuşcat în picior pe cel care l-a atacat fizic.

Totul s-a petrecut în curtea grădiniţei.

Ulterior, în sprijinul poliţistului a venit o grupă de intervenţie din cadrul Serviciului Acţiuni Speciale Prahova, pentru a proteja secţia de votare pe timpul nopţii.

Poliţia anunţă că agresorii au fost identificaţi, iar cercetările continuă sub coordonarea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Câmpina.

"Procurorul a dispus începerea urmăririi penale pentru tulburarea ordinii şi liniştii publice faţă de doi suspecţi, printre care şi cel rănit, urmând ca în cursul zilei de astăzi să extindă cercetările şi sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de ultraj şi atac asupra secţiei de vot. Suspectul rănit se află sub pază la spital, iar celălalt este reţinut. Totodată, se continuă cercetările şi cu privire la alte şapte persoane, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de tulburarea ordinii şi liniştii publice", a declarat duminică purtătorul de cuvânt al MAI, Monica Dajbog, în cadrul unei conferinţe de presă.