Cadou pentru Tiraspol. OMS a efectuat o vizită „strict tehnică” în Transnistria

Este cel mai mare cadou pentru Tiraspol. A mai fost o astfel de misiune acum zece ani, iar roadele ei propagandistice Transnistria le culege până în prezent, afirmă Alexandru Flenchea.
Sovietul Suprem de la Tiraspol
Sovietul Suprem de la Tiraspol (The Epoch Times Romania)

Organizaţia Mondială a Sănătăţii a efectuat miercuri o vizită „strict tehnică” în regiunea transnistreană, la solicitarea Chişinăului. OMS trebuia să meargă în instituţiile medico-sanitare să se informeze cu privire la situaţia reală din teren în situaţia de criză pandemică, a informat viceprim-ministrul pentru Reintegrare, Cristina Lesnic.

Potrivit Cristinei Lesnic, Transnistria rămâne în autoizolare, împiedicând libera circulaţie a persoanelor, instalând noi posturi ilegale şi punând sub semnul întrebării sustenabilitatea rezultatelor atinse în cadrul pachetului „Berlin plus”.

„Ce să facă o asemenea misiune în regiunea transnistreană? Reprezentanţii OMS-ului de la Chişinău asistă întreaga ţară, implicit stânga Nistrului. Cum să trimită o misiune în una din regiunile R. Moldova neglijând toată ţara?

Nu văd o utilitate practică a unei astfel de misiuni, însă efecte politice de ordin propagandistic, cu siguranţă, vor fi”, a declarat fostul vicepremier pentru reintegrare Alexandru Flenchea.

„Oricât de tehnică nu ai boteza-o, este cel mai mare cadou pentru Tiraspol. A mai fost o astfel de misiune acum aproape un deceniu, roadele ei propagandistice Transnistria le culege până acum”, a adăugat acesta.

În context, Alexandru Flenchea a atenţionat că în pofida regimului stării de urgenţă, în Transnistria continuă persecuţiile, arestările, condamnarea oamenilor de afaceri şi preluarea afacerilor.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe