Cadrele medicale, din nou în stradă: "Soluţionarea revendicărilor Sanitas sau grevă generală!"

Reprezentanţii Federaţiei SANITAS cere Guvernului să dea o ordonanţă de urgenţă pentru a elimina "inechităţile şi discriminările" din sistemul medical.
Pichetare , protest la Ministerul Sănătăţii organizat de Federaţia SANITAS
Pichetare , protest la Ministerul Sănătăţii organizat de Federaţia SANITAS (Epoch Times România)

Cadrele medicale afiliate SANITAS vor ieşi marţi în stradă, a doua zi consecutiv, pentru a cere salarii mai mari şi condiţii mai bune de muncă. Sindicaliştii cer adoptarea unei ordonanţe de urgenţă "care să elimine inechităţile şi discriminările salariale din sistemul sanitar şi sistemul de asistenţă socială" şi avertizează că în cazul în care soluţionările nu le vor fi rezolvate vor declanşa grevă generală.

Principalele cereri ale SANITAS sunt: "eliminarea inechităţilor şi discriminărilor salariale pentru toate categoriile profesionale din sistemul sanitar, de asistenţă socială şi medico-socială, majorare salarială cu 25% în 2016, reglementarea timpului de muncă pentru medici, implicit plata corectă a gărzilor, deblocarea şi finanţarea posturilor de specialitate, reglementarea funcţionării reţelei de medicină şcolară, respectarea normativelor de personal din sistemul sanitar.

În cursul zilei de ieri, cadrele medicale au pichetat Ministerul Muncii. O delegaţie a Federaţiei SANITAS a purtat discuţii cu ministrul muncii Dragoş Pîslaru, iar la finalul întâlnirii acesta a ieşit să discute cu membrii SANITAS prezenţi la pichetare şi le-a cerut un răgaz de câteva zile pentru a putea veni cu un răspuns concret din partea guvernului privind ordonanţa de urgenţă pentru eliminarea inechităţilor şi discriminărilor salariale din sistem.

Pe tot parcursul acestei săptămâni vor fi organizate adunări publice în faţa Ministerului Sănătăţii, Ministerului Muncii, Familiei, Protecţiei Sociale şi Persoanelor Vârstnice şi Ministerului Finanţelor Publice.