Câinele din Dolj a cărui soarta tristă i-a impresionat pe români are stăpân (Video)

Mulţi oameni s-au grăbit spre comuna Malu Mare pentru a adopta câinele despre care s-a scris că îşi aşteaptă de 5 ani neclintit în faţa casei stăpânul mort. Câinele are însă stăpân şi este bine mersi, anunţă pe Facebook o tânără.
Câinele din Malu Mare, Dolj, care de 5 ani îşi aşteaptă stăpânul.
Câinele din Malu Mare, Dolj, care de 5 ani îşi aşteaptă stăpânul. (Digi)

UPDATE: Stăpânii lui "Hachiko" de România, cum a fost considerat căţelul din Dolj, au ieşiti şi ei pe reţelele de socializare pentru a anunţa că patrupedul nu este de dat, relatează Adevărul.

Stăpânii lui Baloo, cum îl cheamă pe câine, au confirma că, într-adevăr, fostul stăpân a murit în urmă cu cinci ani, dar că "Hachiko" nu este de dat şi că, din contră, câinele este bine îngrijit şi are un alt stăpân.

De asemenea, omenii s-au declarat uimiţi de numărul mare de persoane care au dorit să înfieze câinele.

"Cainele de la Malu Mare chiar are stapan: pe mine. Il cheama Baloo, nu Arsenie Boca. S-a ajuns in situatia asta din cauza unor oameni fără alte ocupaţii. Este adevărat că stăpânul cainelui a decedat acum 5 ani (tatăl meu), dar asta nu înseamnă că nu avea soţie sau copii. Este din nou adevărat că îşi aşteaptă stăpânul în poartă, dar acesta sunt eu sau oricine altcineva din familie care trece zilnic pe-acolo. Azi am fost şocată sa vad câtã lume s-a adunat în faţa porţii să-l ia acasă. Fraţilor, este un câine cu stăpân, nu talisman norocos!“, a precizat pe contul său de Facebook Alina Burada, stăpâna patrupedului.

Cât despre aerul trist al câinelui, pe care mulţi români l-au remarcat urmărind reportajul dedicat de digi24.ro lui Baloo, acesta s-a putea explica prin faptul că femela pe ciobănesc mioritic ajunsă în familia Alinei odată cu Baloo a murit acum câteva luni, iar de atunci câinele caută mereu să fie lăsat afară, liber, să vadă oameni.


***

Căţelul din comuna doljeană Malu Mare, despre care Digi relata că-şi aşteaptă de 5 ani în faţa casei stăpânul dus dintre cei vii, are de fapt stăpân, de fapt o stăpână, una cât se poate de vie, scrie, pe Facebook Dana Neacşu, aka DJ Harra. Potrivit acestora, câinele apărut în reportajul realizat de Digi este chiar al colegei sale de bancă din generală, îl cheamă Baloo şi stă în faţa porţii pur şi simplu pentru că aşa îi place.

Tânăra a postat şi un video în care apare câinele, video care are aproape 600 de share-uri.

Redăm postarea Danei Neacşu.

"Ieri a apărut un reportaj în care vorbeşte despre un câine care îşi aşteaptă stăpânul care a murit, că nu are ce mânca, etc. Sunt aici şi câinele ARE STAPAN, stăpâna este surprinzător colega mea de bancă din generală. Este foarte bine îngrijit, are o curte imensă dar sare gardul şi stă la poartă :)) acolo îi place lui ! Postez asta pentru că au venit foarte mulţi oameni să îl adopte, unii chiar şi cu forţa! El nu pleacă pentru că nu are de ce, nu pentru că aştepată pe cineva !!! A fost o neînţelegere vis a vis de acest câine! Dar cu toate astea este minunat că oamenii au vrut să dea o mână de ajutor !", scrie Dana Neacşu.

Mai multe pe subiectul căţelului despre care s-a susţinut că este varianta românească a lui Hachiko, celebrul câine din Japonia care şi-a aşteptat ani de zile stăpânul, plecat dintre cei vii, în gara de unde acesta lua trenul spre serviciu, puteţi citi aici

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne