Camionul folosit în atacul din Nisa avea parbriz antiglonţ

Conform unor informaţii obţinute de website-ul Debkafile, camionul folosit în atacul din Nisa era echipat cu parbriz antiglonţ, iar armele de foc folosite de poliţişti pentru a-l opri pe atacator au fost ineficiente.
Victime ale atacului din Nisa, Franţa, 14 iulie 2016.
Victime ale atacului din Nisa, Franţa, 14 iulie 2016. (Captură Foto)

Cel puţin 84 de persoane au fost ucise şi câteva sute au fost rănite, după ce un camion de capacitate mare a intrat joi într-o mulţime de oameni care sărbătoreau Ziua Naţională a Franţei în oraşul Nisa pe renumita Promenade des Anglais. În urma investigaţiei iniţiale este clar că respectivul camion folosit pentru a ucide zeci de persoane a fost pregătit cu atenţie pentru atac, au raportat surse antitero ale Debkafile.

Parbrizul şi aparent geamurile laterale ale cabinei camionului au fost construite din sticlă antiglonţ. Cu alte cuvinte, şoferul a desfăşurat atacul în timp ce se afla într-o cabină protejată. Este pentru prima dată când presupuşii terorişti au folosit această metodă.

Conform informaţiilor obţinute, se pare că gloanţele trase de forţele de ordine franceze nu au reuşit să treacă prin parbriz. Faptul că parbrizul nu a fost spart şi gloanţele au lăsat urme rotunde dar fără crăpături arată că parbrizul a fost înlocuit cu sticlă antiglonţ sau cu un strat de plastic protector ce rezistă la gloanţe.

Sursele Debkafile au evidenţiat că, în cazul în care poliţia din Nisa, care deja se află în alertă pentru terorism de un an de zile, ar fi fost pregătită în mod corespunzător pentru un eveniment la scară mare într-o zi de sărbătoare naţională, atunci ar fi avut în dotare arme mult mai puternice şi mai eficiente care ar fi lovit atacatorul în timp ce acesta se afla în cabină. Sau, cel puţin, ar fi putut să oprească vehiculul trăgând în cauciucuri.

Armele de foc folosite de poliţia din Nisa nu pot opri un camion în viteză, de această capacitate şi dotat cu parbriz antiglonţ.

Conform rapoartelor media, atacatorul a ieşit din cabină şi a tras asupra mulţimii înainte să fie împuşcat de poliţie.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe