Campionul mondial Tyson Fury vs fostul rege al 'greilor' Mike Tyson!?

"Am primit un apel telefonic şi am fost întrebat dacă aş accepta să lupt împotriva lui Mike Tyson, într-un meci demonstrativ şi am spus că da, desigur, însă nu cred că se va materializa" - Tyson Fury
Pugilistul englez Tyson Fury.
Pugilistul englez Tyson Fury. (Getty Images)

Iubitorii boxului din întreaga lume ar putea avea parte de o mare surpriză istorică în viitorul nu foarte îndepărtat.

Tyson Fury, campion mondial la categoria grea, versiunea WBC, a dezvăluit într-un interviu pentru BT Sport, că a primit o ofertă de un meci demonstrativ cu nimeni altul decât 'Iron Myke' Tyson - 53 de ani, o legendă a sportului cu mănuşi, şi care deţine recordul de cel mai tânăr campion mondial din istorie la categoria grea.

"Am primit un apel telefonic şi am fost întrebat dacă aş accepta să lupt împotriva lui Mike Tyson, într-un meci demonstrativ şi am spus că da, desigur, însă nu cred că se va materializa", a declarat Fury, potrivit celor de la EFE.

Mike Tyson, care s-a arătat în câteva înregistrări video a fi într-o formă fizică foarte bună, în timp ce se antrenează, în vederea unei reveniri în ring pentru meciuri demonstrative, a disputat ultimul său meci în 2005, când a fost învins de Kevin mcbride.

Fostul rege al greilor şi-a adjudecat prima dată titlu la categoria de greutate supergrea la 20 de ani, 4 luni şi 22 de zile.Acesta a câştigat primele 19 lupte profesioniste prin knockout, 12 dintre ele în prima rundă. El a câştigat titlul WBC în 1986 după ce l-a oprit pe Trevor Berbick în două runde şi a adăugat titlurile WBA şi IBF după ce i-a învins pe James Smith şi pe Tony Tucker în 1987. Acest lucru a făcut ca Tyson să devină primul boxer de la categoria supergrea, care a deţinut simultan titlurile WBA, WBC şi IBF şi singurul de la categoria supergrea care le-a unificat succesiv.

Tyson a devenit campion liniar în 1988, când l-a făcut knockout pe Michael Spinks în 91 de secunde de la începutul primei runde.

Fanii lui "Iron Mike" aşteaptă deocamdată confruntarea cu fostul său rival Evander Holyfield, în faţa căruia s-a înclinat de două ori, în 1996 şi 1997, şi care se pregăteşte la rândul său pentru a reveni în ring.