Canada: Provincia Quebec introduce o taxă pentru persoanele nevaccinate anti-Covid

(gov.md)

Provincia canadiană Quebec va introduce o nouă taxă, pe care a denumit-o „contribuţie la sănătate” - în plus faţă de impozit, care, în parte, finanţează bugetul de Sănătate al provinciei - şi care vizează doar persoanele nevaccinate împotriva Covid-19.

„Analizăm o contribuţie la sănătate” pentru „toţi adulţii care refuză să se vaccineze” deoarece aceştia reprezintă „o povară financiară pentru toţi” locuitorii din Quebec, a declarat marţi prim-ministrul provinciei canadiene, Francois Legault, potrivit AFP.

„Nu trebuie să plătească toţi pentru asta”, a continuat Legault, care a menţionat că suma care va fi impusă este semnificativă.

„Înţeleg şi simt aceste bombăneli la adresa minorităţii nevaccinate care, păstrând proporţiile, ne blochează spitalele”, a adăugat el.

Citiți și "Gândiţi-vă de două ori înainte să vă vaccinaţi copiii" - Robert Malone avertizează părinţii

Mesajul lui Legault se înscrie într-un tipar răspândit, al mai multor lideri occidentali - printre care se numără Emmanuel Macron şi Joe Biden - care au vehiculat, în ultima perioadă, ideea că cei nevaccinaţi ar fi responsabili de continuarea existenţei pandemiei.

Prim-ministrul Quebec-ului a explicat că cei 10% adulţi nevaccinaţi ai provinciei reprezintă 50% dintre persoanele aflate la terapie intensivă şi a calificat situaţia ca fiind „şocantă”.

În încercarea de a opri noul val de infecţii cu tulpina Omicron, provincia Quebec a anunţat pe 30 decembrie reimpunerea anumitor restricţii, inclusiv interdicţia de circulaţie pe timpul nopţii începând cu ora 22:00 şi interzicerea reuniunilor private.

În Quebec sunt momentan internate 2.742 de persoane cu Covid-19, dintre care 255 la terapie intensivă. Provincia are 8 milioane de locuitori.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe