Canalul Suez blocat din nou - de către un petrolier italian

Nava Ever Givern blocând canalul Suez, 24 martie 2021
Nava Ever Givern blocând canalul Suez, 24 martie 2021 (ContainerNews)

A trecut puţin mai mult de o săptămână de când nava cargo Ever Given a fost eliberată cu succes după ce blocase o cale de navigaţie deosebit de îngustă în Canalul Suez, iar, marţi, canalul înregistra din nou un potenţial blocaj.

Firma de transport maritim Sharaf Group a raportat că traficul din Suez a fost oprit după ce un alt petrolier a avut probleme la motor. Datele publicate de situl tankertrackers.com au arătat blocajul pe banda dinspre nord, ilustrând existenţa în proximitate a mai multor remorchere trimise în zonă pentru a ajuta nava.

Bloomberg a identificat ca autor al incidentului petrolierul italian Rumford şi a citat agenţia de transport maritim Sharaf spunând într-o notă către clienţi că vasul „a provocat blocarea tuturor navelor care tranzitează” Canalul Suez.

Autoritatea Canalului Suez "a luat măsuri imediate şi a încercat să îndepărteze petrolierul de pe canal, folosind remorchere", a declarat Sharaf, care ajută la gestionarea traficului pe căile navigabile. Tancul petrolier "a avut o pană în timp ce tranzita Canalul Suez spre nord", a afirmat SCA. Blocajul a început marţi la 10:15 ora locală.

Întârzierea a provocat o întrerupere temporară a traficului pe banda dinspre nord a canalului, aşa cum arată serviciile de urmărire a navelor.