Cancelarul german Angela Merkel reafirmă decizia de a finaliza proiectul Nord Stream 2

Preşedintele rus Vladimir Putin (dr) şi cancelarul german Angela Merkel
Preşedintele rus Vladimir Putin (dr) şi cancelarul german Angela Merkel (Tobais Schwarz/Getty Images)

Angela Merkel, care a vizitat circumscripţia sa din nordul Germaniei, a vorbit despre sancţiunile impuse de Washington entităţilor asociate cu construcţia conductei prin Marea Baltică: "Nu considerăm legale aceste sancţiuni extrateritoriale, care trec dincolo de teritoriul Statelor Unite", a declarat Merkel în Stralsund.

Citiţi şi Consorţiul Nord Stream 2 este condus de un fost agent STASI

Nord Stream 2 are un rol important în landul Mecklenburg-Pomerania Inferioară, unde se află circumscripţia cancelarului german.

Criticii proiectului susţin că subminează politica blocului UE faţă de energia importată din Rusia şi sporeşte dependenţa Uniunii Europene de Rusia pentru mărfuri, oferind Moscovei mai multă influenţa politică.

Administraţia Trump s-a dovedit deosebit de vocală împotriva proiectului, învinovăţind Germania de joc dublu - importând gaze din Rusia pe de o parte şi ignorând obligaţiile financiare pentru susţinerea NATO - pe de altă parte.

Anul trecut, SUA au început să impună sancţiuni companiilor legate de proiectul Nord Stream 2, care au vizat direct construirea conductei.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe