Canibalism modern: China împânzeşte Asia cu "vitamine din carne de copii morţi"

.
. (Photos.com)

În weekend, Coreea de Sud a ameninţat că va începe o campanie de eradicare importurilor ilegale de capsule conţinând prafuri de copii morţi şi fetuşi umani, provenite din China.

Practica de canibalism modern s-a răspândit în Coreea de Sud din august 2011, când Seoul Broadcasting Station (SBS) a transmis un raport despre acest fenomen. De atunci s-au raportat numeroase cazuri de contrabandă, conform agenţiei coreene de ştiri Yonhap.

Au existat cel puţin 35 de încercări de contrabandă cu asemenea capsule, autorităţile vamale din Coreea de Sud capturând peste 17,000 de unităţi. Capsulele au fost găsite în bagaje de mână sau trimise prin poştă, mulţi dintre contrabandişti pozând în turişti.

Acest canibalism modern este sprijinit de credinţa că cei care consumă capsulele capătă energie, însă Coreea de Sud a avertizat că acestea pot îmbolnăvi grav consumatorii, care se pot infecta cu o super-bacterie. Autorităţile vamale au afirmat de asemenea că pilulele, despre care se afirmă că pot "întineri" persoana, sunt consumate de bolnavii de cancer şi chinezii care muncesc în Coreea de Sud.

Vara trecută SBS a transmis că fetusurile rezultate de pe urma avorturilor - în unele cazuri încă vii - sunt recoltate de la spitalele din China şi din clinici de avorturi de către companii farmaceutice, care le pun în 'cuptoare cu microunde pentru uscare' şi apoi le toacă în prafuri.

Centrele de producţie sunt localizate în Tianjin, Qingdao, Jilin, şi Yanji în China, pilulele fiind deseori vândute la aproximativ 20 euro bucata, conform rapoartelor Korea Times.

Contrabandiştii au încercat de asemenea metode noi de camuflare a acestor pilule pentru a le transporta în Coreea de Sud, o ţară mult mai bogată.

“Fabricanţii pun anumite ierburi în capsule, pentru a le face de nedetectat la inspecţiile vamale. Alţii pun capsulele în containere cu medicamente, pentru a distrage atenţia” a declarat un oficial vamal în condiţii de anonimat, pentru Times.

Coreea de Sud va examina toate medicamentele, pudrele şi alte substanţe suspecte aduse din China de către turişti, în efortul de a stăvili contrabanda cu capsule din carne de om.

Autorităţile sud coreene încurajează turiştii care intră în ţară să înţeleagă caracterul ilegal al acestor produse numite "tonice" şi să nu le introducă în Coreea.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Societate, cultură