Caoline Wozniacki o va întâlni pe Serena Williams în ultimul meci al carierei

Fostul lider mondial Caroline Wozniacki a anunţat că îşi va încheia cariera în tenisul profesionist după Australian Open (ianuarie) 2020.
Jucătoarea daneză de tenis Caroline Wozniacki.
Jucătoarea daneză de tenis Caroline Wozniacki. (Getty Images)

Săptămâna aceasta, daneza Caroline Wozniacki, în vârstă de 29 de ani, şi-a făcut cunoscute planurile de viitor. Ea a afirmat că după turneul de Mare Şlem din Australia îşi va încheia cariera în tenisul profesionist. Meciul de adio îl va juca cu alt lider mondial, americanca Serena Williams - totodată şi prietenă - pe 18 mai 2020 pe Arena Regală din Copenhaga, cu o capacitate de 13.000 de locuri.

Caroline a câştigat un singur turneu de Mare Şlem, respectiv Australian Open în 2018, după o finală disputată cu românca Simona Halep.

Daneza a ţinut să menţioneze că decizia retragerii din activitate nu are legătură cu problemele ei de sănătate, ci doreşte să petreacă mai mult timp cu soţul ei, David Lee, fost baschetbalist profesionist. Anul trecut, Wozniacki dezvăluise că suferă de artrită reumatoidă.

Aflată acum pe locul 37 WTA, Wozniacki a concurat ultima oară în octombrie la turneul de la Beijing.

Caroline Wozniacki a câştigat 30 de turnee WTA şi a reprezentat Danemarca la trei ediţii ale Jocurilor Olimpice, din 2008 până în 2016.

.