Caramitru: Cele trei Românii. Între Saint Tropez, Europa şi Africa

Bătrâne
Bătrâne (Epoch Times România)

Nu există o Românie sau un român tipic, ci avem 3 tipuri de români, cu viaţă total diferită între ei, susţine analistul Andrei Caramitru, unul dintre vocile cele mai sonore din USR.

Potrivit lui Caramitru, practic în realitate avem trei Românii, una a celor care trăiesc la nivel de Saint Tropez, una europeană şi una la nivel de Africa sau Vietnam.

Redăm postarea useristului:

"CELE 3 ROMÂNII. ÎNTRE ST. TROPEZ, EUROPA ŞI AFRICA

Tragedia acestor cifre este că mare parte din clasa medie este sau plecată în diasporă sau lucrează la stat (plătită din taxele uriaşe pe muncă, din TVA, accize etc., care menţin în sărăcie mare parte din oameni).

1) Cei bogaţi: 60’000 de milionari în euro. Probabil jumătate au făcut banii prin legături cu statul şi corupţie, ceilalţi cinstit - din munca lor

2) Clasa medie (care are un nivel de viaţă comparabil cu alţi cetăţeni Europeni): 4.5 milioane. 2 milioane sunt în diaspora, 2.5 milioane în România (500’000 antreprenori, PFA etc; 1.5 milioane de angajaţi care câştigă peste 1000 EUR inclusiv bonusuri şi alte avantaje non-cash - aproximativ jumătate la stat şi jumătate la privat; 500’000 de pensionari cu venituri din diverse surse de peste 3000 lei/lună)

3) Cei săraci (care sunt undeva ca nivel de viaţă între Africa, Vietnam sau India): 9 milioane. Pensionarii cu pensii mici, de sub 1000 de lei pe lună (5 milioane), angajaţii pe salarii mici inclusiv la negru din ţară (3.5 milioane) şi cei mai săraci din diaspora (500’000).

Totalul este de 13.5 milioane din 16.5 milioane de adulţi. Diferenţa sunt tinerii care studiază şi persoanele inactive (în mare parte femei care se ocupă de casă şi copii). Se împart proporţional în categoriile de mai sus, în funcţie de veniturile familiei.", scrie pe Facebook Caramitru.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne