Carmen Dan şi şefii Jandarmeriei, chemaţi la audieri după intervenţia în forţă împotriva protestatarilor

Ministrul de Interne şi şefii Jandarmeriei trebuie să dea explicaţii cu privire la incidentele care au avut loc la protestele din Capitală, a solicitat oficial Ovidiu Raeţchi, vicepreşedintele Comisiei de Apărare din Camera Deputaţilor.
Ministrul de Interne, Carmen Daniela Dan.
Ministrul de Interne, Carmen Daniela Dan. (Epoch Times România)

Vicepreşedintele Comisiei de Apărare, Ordine Publică şi Siguranţă Naţională din Camera Deputaţilor, deputatul PNL Ovidiu Raeţchi, a solicitat joi audierea ministrului de Interne, Carmen Dan, şi a şefilor Jandarmeriei direct implicaţi în intervenţia de la protestele de miercuri seară, din Bucureşti.

"Având în vedere disfuncţionalităţile înregistrate în intervenţia Jandarmeriei la protestele din Bucureşti, intervenţie care, din informaţii publice, a implicat utilizarea gazelor lacrimogene sau a spray-urilor cu piper, folosirea disproporţionată a forţei şi reţinerea unor jurnalişti străini, solicit ca următoarea şedinţă a Comisiei de Apărare să fie suplimentată cu următoarele puncte:

1. Audierea doamnei ministru Carmen Dan pe tema intervenţiei Jandarmeriei.

2. Audierea şefilor Jandarmeriei direct implicaţi în intervenţie.

3. Cercetarea eventualelor presiuni politice asupra Jandarmeriei în vederea folosirii disproporţionate a forţei. Precizez că solicitarea mea vizează exclusiv audierea celor menţionaţi în Parlament, în cadrul Comisiei, în conformitate cu atribuţiile legale, nu organizarea unor vizite de lucru sau protocol la sediile Jandarmeriei", a transmis Raeţchi.

Reamintim că Jandarmeria a luat pe sus, uneori la modul brutal, zeci de protestatari din Piaţa Victoriei, un jurnalist german care era pe trecerea de pietoni, precum şi un membru USR care strângea semnături pentru iniţiativa "Fără Penali".

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne