Câştigătorii concursului de fotografie „Comedy Wildlife Photography Awards 2018”

Veveriţe determinate, rechini care fac cu ochiul sau rinoceri cu pene: partea amuzantă a animalelor într-un concurs de fotografie care nu uită importanţa protejării biodiversităţii.
Veveriţă
Veveriţă (Comedy Wildlife Photography Awards/Mary McGowan)

Natura oferă sclipiri maiestuoase, imagini impunătoare şi dramatice, dar, de asemenea, scene ironice şi hazlii: pe toate acestea se bazează concursul de fotografie Comedy Wildlife Photography Awards care surprinde animale în mod distractiv dar şi emoţionează în acelaşi timp.

Premiul a fost creat pentru a sublinia partea amuzantă a vieţii animalelor, într-un peisaj de competiţii serioase şi de prestigiu. În acelaşi timp evidenţiază importanţa conservării speciilor de animale. Aceleaşi creaturi care ne fac să zâmbim în aceste fotografii sunt ameninţate de ignorarea problemelor mediului, schimbările climatice, poluarea şi obiceiurile noastre de consum.

Fotografiile premiate în 2018 au fost alese dintre mii de propuneri în opt categorii diferite. Mai jos vă prezentăm o selecţie dintre ele, pe lângă cea a câştigătoarei concursului, Mary McGowan, fotografia prezentată la începutul articolului.

(Comedy Wildlife Photography Awards/Kallol Mukherjee)

(Comedy Wildlife Photography Awards/Shane Keena)

(Comedy Wildlife Photography Awards/Danielle D'Ermo)

(Comedy Wildlife Photography Awards/Sergey Savvi)

(Comedy Wildlife Photography Awards/Tanya Hoppermans)

(Comedy Wildlife Photography Awards/Geert Weggen)

(Comedy Wildlife Photography Awards/Roie Galitz)

(Comedy Wildlife Photography Awards/Valtteri Mulkahainen)